5 Ιανουαρίου 2018

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου ΠεραίαςΈνα καίριας σημασίας έργο για το Δήμο Θερμαϊκού και πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων του Δήμου για μια 10ετία, βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Περαίας. Η ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας, ένα από τα πρώτα έργα, που ενέταξε η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) και προϋπολογισμού περίπου 4.400.000,00 ευρώ, έρχεται να επιλύσει προβλήματα σχετιζόμενα με τις ανάγκες των μαθητών για σχολική στέγη.
Στο νέο σχολείο, που θα είναι 12θέσιο, θα παρακολουθούν μαθήματα μέχρι και 300 μαθητές, σε ένα κτίριο αναπτυσσόμενο σε δύο ορόφους και εμβαδού 2.443, 25 τ.μ., εντός οικοπέδου συνολικού εμβαδού 4.607,63 τ.μ., που θα διαθέτει επίσης, υπόγειο, κεραμοσκεπή και τμήμα φυτεμένου δώματος.
Δημιουργούνται χώροι διοίκησης (γραφεία διευθυντή, δασκάλων, γραμματείας, χώρο αναμονής, δυο μικρά γραφεία, ιατρείο – αναρρωτήριο και γραφείο Συλλόγου Γονέων και Μαθητικών Κοινοτήτων), κοινωνικοί χώροι (βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κλειστό γυμναστήριο, αποθήκη, κυλικείο, χώρο φαγητού - κουζίνα), βοηθητικοί χώροι, 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα φυσικών επιστημών, αίθουσα αισθητικής αγωγής, αίθουσα πληροφορικής και αίθουσα ξένων γλωσσών.
Προβλέπεται, επίσης, πλήρης διαμόρφωση του αύλειου χώρου, με περίφραξη, γήπεδο καλαθοσφαίρισης, χώρους πρασίνου και εξοπλισμό (ηλεκτροφωτισμό, πέργκολες, βρύσες, τραπεζοκαθίσματα, κάδους και παγκάκια), ενώ θα εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες (με ανελκυστήρα και αναβατόριο).
Μην παραλείποντας να τονίσει τη σπουδαιότητα του έργου και αναφέροντας τη συνέπεια των νέων κτιριακών υποδομών στις επιταγές του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ), ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε, ότι «Βασικό μέλημα είναι η κατασκευή ενός σχολικού συγκροτήματος, το οποίο, πέραν της απαραίτητης κάλυψης των αναγκών στέγασης των μαθητών και λειτουργικότητας και ασφάλειας των υποδομών, θα χαρακτηρίζεται και από υψηλή αισθητική. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη σημασία της αλληλεπίδρασης του σχολικού χώρου με την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς οι σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις αναγνωρίζουν πλέον, ότι ο τρόπος με τον οποίο αυτός διαμορφώνεται, παίζει καταλυτικό ρόλο, είτε εμποδίζοντας, είτε ενισχύοντάς την. Το σχολείο αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για τη σωστή ανάπτυξη και καλλιέργεια των παιδιών και με γνώμονα ακριβώς αυτό το σκεπτικό, δημιουργούμε ένα χώρο δημιουργίας ευκαιριών για την υποστήριξη της διαδικασίας ανάπτυξης και εκπαίδευσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !