1 Ιανουαρίου 2018

2017: Γνωστοί Έλληνες που έφυγαν από τη ζωή και σκόρπισαν θλίψη

Το 2017 μας αποχαιρετάει παίρνοντας μαζί του πολλά λαμπερά πρόσωπα της σόουμπιζ. Αρκετοί έφυγαν από τη ζωή κι αυτή τη χρονιά και «σημάδεψαν» τον καλλιτεχνικό κόσμο σκορπίζοντας θλίψη.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος έγινε φτωχότερος με εκπροσώπους του που έφυγαν από τη ζωή – πολλοί εκ των οποίων εντελώς αναπάντεχα – αφήνοντας πίσω τους ένα δυσαναπλήρωτο κενό.


Ο σπουδαίος ηθοποιός, Βασίλης Μαυρομάτης άφησε την τελευταία του πνοή στις αρχές Νοεμβρίου. Ο Μαυρομάτης πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες τη δεκαετία του “60 και “70 και μετά από αρκετά χρόνια απουσίας συμμετείχε ξανά το 2011 στην κινηματογραφική ταινία “Το πέταγμα του κύκνου”.Δεν ήταν μόνο ηθοποιός. Ήταν επίσης εκφωνητής σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτάκια αλλά και τραγουδιστής του Νέου Κύματος.

Ο θάνατος της Βέτας Μπετίνη, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Την δυσάρεστη είδηση δημοσιοποίησε η κόρη της, Λιάνα μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook.

Μια σπουδαία και ταλαντούχα γυναίκα που μας έκανε να γελάμε μέσα από τους ρόλους της αλλά και να συγκινούμαστε μέσα από τους στίχους και τα κείμενα που έγραφε.

Ο Γιώργος Σαρρής, τραγουδιστής και αδερφός της Χαρούλας Αλεξίου πέθανε από ανακοπή στον ύπνο του τα ξημερώματα στις 13 Οκτωβρίου 2017.

Ο Κώστας Βλουτής, που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην δημοσιογραφία, τους στίχους αλλά και τα ΑΜΕΑ με ενεργή δράση τα τελευταία χρόνια, έφυγε από ανακοπή καρδιάς και την είδηση έκανε γνωστή μέσα από το facebook ο καλός του φίλος Κώστας Γαρουφάλης.

Η ρεμπέτικη μουσική έγινε πιο φτωχή στα μέσα Σεπτεμβρίου γιατί έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Τσαουσάκης και την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσαν φίλοι του μέσα από το facebook.Ήταν ένας από τους μεγάλους ρεμπέτες της χώρας μας και είχε εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

Η θρυλική Μπέμπα Μπλάνς άφησε την τελευταία της πνοή στην κλινική της Αγίας Ελένης στους Αμπελοκήπους μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η ίδια δεν έκρυψε ποτέ το πρόβλημά της, μάλιστα σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της είχε αναφέρει πως είχε σκεφτεί μέχρι και να δώσει τέλος στη ζωή της.

Μέσα στο Σεπτέμβρη, πέθανε στα 75 της χρόνια και η Έλενα Κυράνα, η οποία ήταν μία σπουδαία τραγουδίστρια του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού. Μια τραγουδίστρια που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό τραγούδι.

Στις 18 Αυγούστου ο αιφνίδιος θάνατος της Ζωής Λάσκαρη σόκαρε το πανελλήνιο. Η ηθοποιός έφυγε γαλήνια στο εξοχικό της στο Πόρτο Ράφτη, καθώς δεν ξύπνησε ποτέ. Ήταν μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της όνομα είναι Ζωή Κουρούκλη. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου του 1940. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 θεωρείται –μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη– μια από τις εμπορικότερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Πέτρος Αλατζάς έφυγε ξαφνικα από τη ζωή έπειτα από έμφραγμα που υπέστη. Ο Πέτρος έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά του Mega το «Νησί», που υποδύθηκε τον δημοσιογράφο Σταύρο Σολομονίδη, τον εκδότη της τοπικής εφημερίδας.

Η Αρλέτα άφησε την τελευταία της πνοή στα 72 της χρόνιαΗ Αρλέτα άφησε την τελευταία της πνοή στα 72 της χρόνια, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας.Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της Sunny Μπαλτζή στο facebook, η οποία έγραψε μεταξύ άλλων: “Η μοναδική μας Αρλέτα έφυγε ήρεμα και τρυφερά όπως έζησε. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ερήμωσε ο κόσμος μας…”.

Η Ζωή Φυτούση πέθανε σε ηλικία 83 χρονών. Σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνοα και την είδηση του θανάτου της την έκανε γνωστή ο ηθοποιός και φίλος της Γιώργος Γεωργίου με ανάρτησή του στο facebook.

Νεκρή βρέθηκε στις 27 Ιουνίου στο διαμέρισμα της στην Κυψέλη η Νανά Καραγιάννη.

Η άτυχη παρουσιάστρια που έδινε μάχη με τη ζωή λόγω της νευρικής ανορεξίας που την είχε «χτυπήσει» τα τελευταία χρόνια δεν άντεξε. Το άψυχο κορμί της βρήκε συγγενής της, ο οποίος δεν είχε επικοινωνία μαζί της και είχε ανησυχήσει. Ο θάνατός της συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Άφησε την τελευταία του πνοή στα 73 του χρόνια ο ηθοποιός Γιάννης Φακής μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο Γιάννης Φακής γεννήθηκε το 1944 στα Αποίκια της Άνδρου και σε νεαρή ηλικία έγινε δεκτός από τις δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Θεάτρου Τέχνης. Οι “Νύφες” (2004) του Παντελή Βούλγαρη και “Η Άλλη Θάλασσα” (2012, μη ολοκληρωμένη) του Θεόδωρου Αγγελόπουλου αποτέλεσε και την τελευταία του ερμηνεία.

Πέθανε στις 12 Ιουνίου σε ηλικία 75 χρονών η Καίτη Παπανίκα. Η σπουδαία ηθοποιός το τελευταίο διάστημα πάλευε με τον καρκίνο και δυστυχώς κατέληξε. Είχε πει σε συνέντευξή της για την αρρώστια της: «Με την αρρώστια αυτή, τον καρκίνο, παλεύω από το 2009. Δεν θέλω να αναφέρω ούτε το όνομα… Όχι, τον θάνατο δεν τον φοβάμαι.”.

Ο σεναριογράφος πολλών επιτυχιών ο Λευτέρης Καπώνης πέθανε στα 70 του χρόνια μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Λευτέρης Καπώνης εργάστηκε ως σεναριογράφος στην τηλεόραση, για την οποία έγραψε τριάντα πέντε σίριαλ, μεταξύ των οποίων: «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι» «Εραστής Δυτικών Προαστίων», «Η Απλή Μέθοδος Των Τριών», «Το Σημάδι Του Έρωτα», «Ελλάς Το Μεγαλείο σου».

Μέσα στη χρονιά,πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος, Κώστας Παναγιωτόπουλος, γνωστός με το ψευδώνυμο Bar Bar.

Σοκ είχε προκαλέσει τον Μάιο, ο θάνατος της ηθοποιού και τραγουδίστριας Μαίρης Τσώνη, η οποία έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας».Η Μαίρη Τσώνη ήταν μόλις 30 ετών και βρέθηκε νεκρή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στις 21 Απριλίου, στα 66 του χρόνια κατέληξε ο Στάθης Ψάλτης σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο, στην οικογένειά του, στους φίλους και στους χιλιάδες θαυμαστές του. Ο ηθοποιός τις τελευταίες μέρες της ζωής του νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα. Η κατάτασή της υγείας του ήταν σοβαρή… δεν έπαιρνε καμία χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί είχαν αποφασίσει να αντιμετωπίσουν το καρκίνο με χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες μιας και είχε κάνει μετάτασταση. Ο Στάθης Ψάλτης έδωσε την δική του μάχη, πάλεψε με τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς στα τέλη Απριλίου πέθανε.

Μετά από ενάμιση μήνα νοσηλείας «έφυγε» από τη ζωή και η αστρολόγος, Βιργινία Λεούση και την είδηση του θανάτου της ανακοίνωση η κόρη της.

Ο Νίκος Κούνδουρος πέθανε στο σπίτι του, λίγο διάστημα πριν είχε διαγνωστεί με καρδιακή ανεπάρκεια και είχε νοσηλευτεί. Ο Νίκος Κούνδουρος ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες.

Πέθανε στα 77 ετου χρόνια ο ηθοποιός, Βασίλης Τσάγκλος. Καλλιτέχνης με πλούσια παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο. Οι νεότεροι ίσως τον θυμούνται από την εμφάνισή του στην επιτυχημένη ελληνική κωμική σειρά «Στο Πάρα Πέντε».

O Λουκιανός Κηλαηδόνης πέθανε τα ξημερώματα της 7ης Φεβρουαρίου. Ο μουσικοσυνθέτης νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα με λοίμωξη του αναπνευστικού στο νοσοκομείο Υγεία και η οικογένεια με μήνυμά της ανακοίνωσε ότι η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Την τελευταία της πνοή άφησε μέσα στον Ιανουάριο ένας θρύλος της ελληνικής τηλεόρασης, η Κέλλυ Σακάκου!Μόλις έξι μήνες μετά τον χαμό του συντρόφου της, Σπύρου Φασιανού, η αγαπημένη τηλεπαρουσιάστρια η οποία βρισκόταν στη μικρή οθόνη για παραπάνω από τριάντα χρόνια, έφυγε και εκείνη για το μεγάλο ταξίδι.

Ακόμα μία απώλεια στο χώρο τον κινηματογράφου με τον χαμό της Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

Το τελευταίο διάστημα είχε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η Ηθοποιός ήταν στο σπίτι της, όταν αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Πριν καν προλάβουν οι οικείοι της να την ηρεμήσουν και να τη δει κάποιος γιατρός ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς της συνέβαινε, άφησε την τελευταία της πνοή.

Μέσα στο 2017 και ο Θέμης Μάνεσης κατέληξε. Ο αγαπημένος ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Η τελευταία εμφάνισή του στην τηλεόραση ήταν στη σειρά «Μην αρχίζεις την μουρμούρα», ενώ έχει παίξει ρόλους που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό.

Δυστυχώς είχαμε πολλές απώλειες στη showbiz  και ο καλλιτεχνικός κόσμος γίνεται όλο και πιο φτωχός.

Πηγή: www.gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !