28 Απριλίου 2021

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ




Oι εξελίξεις που είχαμε στο θέμα με την εκμίσθωση 51 στρεμμάτων δημοτικής γης, της κοινότητας Καλλιθέας του δήμου Κατερίνης, αναδεικνύουν αυτό που έλεγε προεκλογικά μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ότι δήμοι που λειτουργούν σαν μάνατζερ επιχειρηματικών συμφερόντων έχουν αντιλαϊκό προσανατολισμό και βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις κοινωνικές ανάγκες.

Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργιών των δήμων συμφωνούν όλες οι παρατάξεις πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που χρόνια αντιτίθεται σε δήμους ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων και να αποτελούν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας διευκολύνοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος.

Η περίπτωση με την εκμίσθωση των 51 στρεμμάτων στην Καλλιθέα από κρατική εταιρία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα και αναδεικνύει ανάγλυφα πως φιλέτα γης έρχονται σε χέρια επιχειρηματιών εις βάρος της κοινωνίας και της λαϊκής βούλησης.

Στον πυρήνα αυτή της τακτικής και πολιτικής δεν διαφωνούν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις των κυρίων Χιονίδη και Λιακόπουλο που ψήφισαν κατά της δημοπράτησης των εκτάσεων γιατί απλά ο επιχειρηματίας που αξιώνει αυτά τα στρέμματα δεν είναι τις προτίμησης τους.

Για αυτό είχαμε και τις αλλοπρόσαλλες θέσεις και τοποθετήσεις αλλά «προέδρου Εδεσσαϊκού» των βουλευτών της ΝΔ Μπαραλιάκου και Μάνης Παπαδημητρίου οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ υμνούν την ιδιωτική πρωτοβουλία και στην συγκεκριμένη περίπτωση που τα ιδιωτικά συμφέροντα έρχονται σε ρήξη με τα λαϊκά – κοινωνικά συμφέροντα «στραμπούλιξαν» την γλώσσα τους άγρα των ψήφων που φοβούνται ότι θα χάσουν.

Αυτό σημαίνει καιροσκοπική και τυχοδιωκτική τακτική - πολιτική που υποτάσσεται στις ανάγκες του κέρδους και όχι στις ανάγκες της κοινωνίας και του λαού.

Καιροσκοπική είναι και η θέση των δημοτικών συμβούλων που το 2016 με άλλη δημοτική παράταξη αυτή του κυρίου Χιονίδη είχαν ψηφίσει κατά της εκχώρησης των στρεμμάτων γης και τώρα σαν δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη κυρίου Κουκοδήμου ψήφισαν υπερ.

Αυτό γίνεται όταν πορεύεσαι χωρίς αρχές και θέσεις με μόνο γνώμονα την προσωπική ανέλιξη και ανάδειξη με οποιοδήποτε τρόπο. Οι περισσότεροι από αυτούς με τον κύριο Κουκοδήμο είναι ή έγιναν αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων.

Για αυτό επιμένουν να δίνουν απόλιτικο χρώμα όταν διεξάγονται δημοτικές και περιφερειακές εκλογές γιατί από την υποβάθμιση των πολιτικών κριτηρίων υφαρπάζεται πιο εύκολα η λαϊκή ψήφος.

Σύσσωμο το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Καλλιθέας και όλος ο πληθυσμός της περιοχής είναι ενάντια στα σχέδια ξεπουλήματος της γης τους.

Και όμως, χιλιάδες κόσμου τον αγνοούν επιδεκτικά χάριν ενός αντιλαϊκού - αρνητικού συσχετισμού δύναμης στο δημοτικό συμβούλιο (ΝΔ) που στηρίζει ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και θέλει να καρπωθεί φιλέτα γης που βρίσκονται επάνω στο κύμα της θάλασσας.

Πρόκειται για «επένδυση» άμα πραγματοποιηθεί που θα υποτιμήσει άλλες οικονομικές δραστηριότητες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και θα ιδιοποίηση τμήμα της παραλίας που μέχρι τώρα η διέλευση είναι ελεύθερη.

Και εδώ είναι άξιου λόγου η τοποθέτηση του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Κατερίνης κύριο Ρέχα που υποτίθεται εκπροσωπεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τάχθηκε υπέρ αυτής της «επένδυσης».

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Η πιο ξεκάθαρη και συνεπής θέση ήταν της «Λαϊκής Συσπείρωσης» χωρίς περιστροφές και προσκόμματα.

Θέση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και που αξίζει να παλέψει για αυτό αναδεικνύοντας παράλληλα τι σημαίνει φιλολαϊκή ανάπτυξη.

Γιατί η περιοχή μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού και της νεολαίας με την δημιουργία δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων και παιδική κατασκήνωση ΑΜΕΑ.

Ένα έργο με κοινωνικό χαρακτήρα που μπορεί ο δήμος αν θέλει να προχωρήσει ο ίδιος να το κάνει μόνος του, χωρίς την συμμέτοχη φίλων - ημετέρων αρπακτικών ή ΣΔΙΤ, ένα έργο θα στελεχωθεί από το κατάλληλο προσωπικό εργατικό – επιστημονικό, με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, για να μπορούν να κάνουν διακοπές τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και των οικογενειών ΑΜΕΑ με ελεύθερη πρόσβαση της παραλίας.

Ο λαός της περιοχής και όχι μόνο πρέπει να σηκώσει ανάστημα και να μην αφήσει να χάσει και άλλο από την ακίνητη δημοτική του περιουσία.

Να αντισταθεί και να οργανώσει τώρα την πάλη του με την συγκρότηση επιτροπής αγώνα για να σταματήσει η λεηλασία του τόπου του από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντας και να διεκδικήσει ελεύθερους χώρους και αξιοποίηση εκτάσεων προς όφελος του.


Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !