28 Φεβρουαρίου 2021

Παλαιός Παντελήμονας Πιερίας....βγαλμένος από Παραμύθι !




“Κρεμασμένος” στις πλαγιές του Ολύμπου, ο πανέμορφος Παλαιός Παντελεήμονας σε μαγεύει με την πρώτη ματιά. Πέτρινα σπίτια με κόκκινες κεραμιδοσκεπές, λιθόκτιστα καλντερίμια, η πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, η αναπαλαιωμένη εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα που δεσπόζει στο κέντρο της, αποτελούν ένα κινηματογραφικό σκηνικό.




Γι΄ αυτό εξάλλου στις αρχές του 1980, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος πραγματοποίησε εκεί ορισμένα γυρίσματα της ταινίας του «Μεγαλέξαντρος» και πολλά χρόνια αργότερα το 2008, ο Κώστας Κουτσομύτης βρήκε στον παλαιό Παντελεήμονα το ιδανικό σκηνικό για την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος της Διδούς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα».





Μόλις 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 400 χιλιόμετρα από την Αθήνα, ο Παλαιός Παντελεήμονας, μας καλεί όλους να περπατήσουμε στα σοκάκια του και να αφουγκραστούμε τους ήχους της μαγικής συνύπαρξης του παλιού με το νέο. Του παραδοσιακού με το σύγχρονο. Της ιστορίας με την εξέλιξη. Ήχοι που «ντύνουν» τη διαχρονική φιλοξενία του, την οποία όσα χρόνια κι αν περάσουν, καμία αλλαγή δεν θα επηρεάσει.Ο άλλοτε εγκαταλελειμμένος οικισμός μετατράπηκε, εδώ και πολλά χρόνια, σε τουριστικό προορισμό χειμώνα και καλοκαίρι.

Δείτε όλη την Δημοσίευση ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !