5 Νοεμβρίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣΟ πολιτισμός αποτελεί βασική συνιστώσα μιας σύγχρονης αντίληψης για την ταυτότητα ενός τόπου—ακόμα και σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή. Με μια πολυδιάστατη προσφορά σε όλες τις μορφές τέχνης η τοπική αυτοδιοίκηση ενθαρρύνει και προάγει τον πρωτογενή πολιτισμό, θεσμοθετεί γόνιμες και δημιουργικές σχέσεις με τους πολίτες.

Επομένως ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας πολιτικής για τον πολιτισμό είναι και αναντικατάστατος και αναγκαίος. Η τοπική αυτοδιοίκηση, ο Δήμος, οφείλει να δημιουργεί και να υποστηρίζει τις απαραίτητες υποδομές ενός ευρύτατου δικτύου λειτουργίας και παραγωγής στοιχείων πολιτισμού, που περιλαμβάνει σχολεία πάσης φύσεως, βιβλιοθήκες, μουσεία, θεατρικούς-συναυλιακούς χώρους, αρχεία, χώρους κινηματογράφου, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ. Οφείλει να διασφαλίσει ένα οργανωμένο πλαίσιο μέσα από το οποίο τόσο οι καθιερωμένες μορφές τέχνης, όσο και οι πειραματικές, αλλά και οι ερασιτεχνικές, θα μπορέσουν να αναπτυχθούν ελεύθερα.

Στο πλαίσιο λοιπόν ενός διαλόγου που πρέπει να ανοίξει το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα «Τοπικές κοινωνίες, αυτοδιοίκηση και πολιτισμός» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης.

Τα θέματα της ημερίδας εισηγούνται:

Λευτέρης Ιωαννίδης, δήμαρχος Κοζάνης: Δήμος Κοζάνης· η επένδυση στον πολιτισμό

Παναγιώτης Δημόπουλος, διδάκτωρ μουσικής σύνθεσης, αντιδήμαρχος πολιτισμού Κοζάνης: Πολιτισμός· μια κακοποιημένη λέξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αντώνης Κάλφας, ποιητής, φιλόλογος: Μικρές παρεμβάσεις σε μεγάλα ζητήματα. Προτάσεις για την Κατερίνη του πολιτισμού στον 21ο αιώναΝίκος Γραίκος, εικαστικός, διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης, σχολικός σύμβουλος: Τόποι πολιτισμού. Ένα Μουσείο Ιστορίας στην Κατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !