12 Δεκεμβρίου 2016

Η UNICEF και η ΕΡΤ στην Κατερίνη



Γράφει, ο Θόδωρος Δημητριάδης



Σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου είναι μια ξεχωριστή μέρα για την πόλη μας.

H UNICEF και η ΕΡΤ επέλεξαν την Κατερίνη ως έναν από τους φετινούς σταθμούς του ετήσιου «Τηλεμαραθώνιου Αγάπης», ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στην παιδική φτώχεια.








Ολόκληρη τη μέρα τα συνεργεία τους θα μεταδίδουν από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στον Καπνικό Σταθμό, δίπλα στο άνετο πάρκινγκ των δικαστηρίων, τη χριστουγεννιάτικη γιορτή με τους εθελοντές και τους εκατοντάδες μικρούς επισκέπτες.

Απόψε το βράδυ η μαγευτική ομορφιά αυτής της ξεχωριστής γωνιάς της πόλης μας θα κάνει τον γύρο του κόσμου.



Η παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου είναι η επίσημη προσκεκλημένη για να εκπροσωπήσει τον νομό μας σ’ αυτόν τον «Τηλεμαραθώνιο Αγάπης».

Μαζί με όλα τα παιδιά της πόλης στο κέντρο της αυλής του Καπνικού Σταθμού θα ανάψουν τα φώτα ενός πρωτότυπου μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου με κουτιά από γάλα, προτρέποντας τους πολίτες να ανταποκριθούν στο ανθρωπιστικό κάλεσμα, να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, και να φέρουν λίγο γάλα σε τενεκεδένια συσκευασία.



Είναι ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι θα σταθούμε όρθιοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο και δεν θα επιτρέψουμε την φτωχοποίηση κοινωνίας, προστατεύοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά.



Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ τροφοδοτεί σε μόνιμη βάση 107 οικονομικά ανήμπορες οικογένειες, με 35 κιλά τρόφιμα κάθε μήνα, στις οποίες μεγαλώνουν περισσότερα από 150 ανήλικα παιδιά.



Κι αν βρείτε χρόνο, ψάξτε και στα παιχνίδια των παιδιών σας! Σίγουρα θα βρείτε κάτι το οποίο θα μπορούσατε να το δωρίσετε στην Παιχνιδούπολη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, η οποία και φέτος θα χαρίσει χαμόγελα σε χιλιάδες μικρά παιδιά.



Σήμερα, λοιπόν, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, όλοι μαζί παρέα με την φίλη Κατερίνα θα στείλουμε γράμμα στον Αη Βασίλη με αερόστατο!

Έτσι όπως το σηκώναμε παλιά: Με καμένα άχυρα, καπνό από ξερόχορτα και στουπί βουτηγμένο σε καμένα λάδια.



Να λοιπόν μια βραδιά και για μεγαλύτερα παιδιά με γκρίζα μαλλιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !