5 Απριλίου 2021

Προβλήτα Παραλίας, ανάπλαση πεζοδρομίων στο κέντρο, κτίριο Δημοτικής Αστυνομίας κ.α




Ένα μεγάλο πρόγραμμα τεχνικών έργων σχεδίασε και υλοποιεί σταδιακά ο Δήμος Κατερίνης με «όχημα» την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων. Στόχος των έργων της περιόδου Σεπτεμβρίου 2019 - Μαρτίου 2021 ήταν η βελτίωση των τομέων που σχετίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκων, με έμφαση στην ποιότητα των πεζοδρομίων, στην ανακαίνιση κτιρίων και δημόσιων χώρων.

Επίσης, στην ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού, στην ανάγκη για μέριμνα - φροντίδα των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν και είναι σε εξέλιξη όχι μόνο στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, αλλά και σε όλες τις δημοτικές – τοπικές κοινότητες.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις:


Για την ολική αποκατάσταση της προβλήτας στην κεντρική πλατεία της Παραλίας, που επί χρόνια αποτελούσε «πληγή» για την περιοχή. Mέσα από την ολοκλήρωση των εργασιών, κατέστη ασφαλέστερη και τουριστικός πόλος έλξης για δημότες και επισκέπτες.


Ανάπλασης – αισθητικής αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου πεσόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.


Αισθητικής & αναβάθμισης του Μνημείου του Συνταγματάρχη Σβορώνου.


Εκτεταμένης ανάπλασης πεζοδρομίων στον αστικό ιστό κ.α.


Ανακαίνισης και αξιοποίησης δημοτικών κτιρίων. Το κτίριο όπου στεγάζονταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο, εξοπλισμένο και ασφαλή χώρο φιλοξενίας της δημοτικής αστυνομίας.


εκτεταμένες και απαραίτητες εργασίες που βελτιώσαν αισθητά τη λειτουργικότητα του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου και του χώρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.


Ανάπλασης υπαίθριων χώρων στο Α’ & στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο.

Σε 36 παιδικές χαρές του Δήμου δρομολογούνται εργασίες:

Τοποθέτησης εξοπλισμού για την αναβάθμισή τους με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Παρεμβάσεις που διευκολύνουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες


Ράμπες ΑΜΕΑ και κατασκευή πεζοδρομίων για την ασφαλή πρόσβαση μαθητών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κατερίνης.


Κατασκευή ανελκυστήρα στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 1ο ΓΕΛ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μαθητών με κινητικά προβλήματα.


Kατασκευή WC ΑΜΕΑ στο 4ο Γυμνάσιο.


Τέσσερα νέα SEATRACK στις παραλίες του Δήμου.


Περισσότερες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.


Επίσης έγιναν εργασίες:


Βελτίωσης της κυκλοφοριακής ασφάλειας με συνεχείς ασφαλτοστρώσεις με τη χρήση μίγματος ψυχρής εφαρμογής στον αστικό ιστό και στο παραλιακό μέτωπο.


Απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων και διευκόλυνσης της πρόσβασης των πεζών.


Άμεσης διαχείρισης των προβλημάτων τα οποία προέκυψαν από την κακοκαιρία (χιονοπτώσεις – πλημμυρικά φαινόμενα) μέσω της πολιτικής προστασίας.


Κατεδάφισης επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτισμάτων στην ακτογραμμή Ολυμπιακής Ακτής και Παραλίας.


Ανάπλασης & εξωραϊσμού στο «Σπίτι της Ενόργανης Γυμναστικής» (αύλειος χώρος) της αίθουσας γυμναστικής, του ΓΑΣ Αρχελάου Κατερίνης.


Ανάπλασης πεζοδρομίων στο 15ο Δημοτικό Σχολείο για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών.


Παρεμβάσεις ανάπλασης πέριξ του Ιερού Ναού Αγίας Άννης & του 17ου Δημοτικού Σχολείου.


Στην Επέκταση των Ευαγγελικών, παρεμβάσεις ανάπλασης πέριξ του 10ου Δημοτικού Σχολείου και κοντά στο 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης.


Βελτιωτικές παρεμβάσεις (πλακοστρώσεις), τόσο στο εσωτερικό του Α’ΔΑΚ (αίθουσα οργάνων γυμναστικής κάτω από την κερκίδα του σταδίου), όσο και στους πέριξ υπαίθριους χώρους.


Αντικατάστασης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ φθαρμένων υποδομών (καρτοτηλέφωνα)


Διάνοιξης τμήματος πεζοδρόμου στην περιοχή Βατάν καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Ευαγγελικών.


Αποκαταστάσεις βλαβών σε όλο το αρδευτικό δίκτυο.


Ενίσχυσης του Δημοτικού φωτισμού όπου απαιτήθηκε.


Με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του πολιτιστικού Κέντρου

Την υλοποίηση των προγραμματισμένων εργασιών, στο υπό κατασκευή Πολιτιστικό Κέντρο συνεχίζουν με ταχείς ρυθμούς, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τον ανάδοχο και τον μελετητή του έργου. Επιπλέον, προχώρησαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη χρηματοδότηση ολοκλήρωσης της ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Επίσης, έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες, ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου (παλαιό νοσοκομείο) που θα στεγάσει το Κοινωνικό Ιατρείο και θα προσφέρει υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες.

Παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες:

Αποκατάσταση – ασφαλτόστρωση αύλειου χώρου 5ου Γυμνασίου

Αποκατάσταση επικινδυνότητας οροφής και αντικατάσταση υδρορροών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Νέο λεβητοστάσιο στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο

Στεγάνωση στο συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ και πιο συγκεκριμένα στο ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, καθώς και στον χώρο όπου στεγάζονται τα εργαστήρια του 1ου ΕΠΑΛ

Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης στο κτίριο του Μουσικού Σχολείου

Από την υπηρεσία έγινε καταγραφή, μελέτη και ξεκινά άμεσα πρόγραμμα συντηρήσεων – επισκευών και προμήθειας υλικών ύψους 1.000.000 ευρώ σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Χρηματοδότηση έργων ύψους 2.205.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»

Επιπλέον, απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης έλαβαν σημαντικά έργα που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει ο Δήμος Κατερίνης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» κι αφορούν: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου», τις δαπάνες για τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την κάλυψη των αναγκών του δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου Κατερίνης τύπου Τ9, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, καθώς και για τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την επισκευή, συντήρηση και την προμήθεια εξοπλισμού του υφιστάμενου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του δήμου Κατερίνης. Τέλος, εγκρίθηκε η επιχορήγηση για προμήθεια μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού, καθώς και ο εκσυγχρονισμός & αναβάθμιση 27 στάσεων αστικών λεωφορείων.

Επίσης, τη χρηματοδότηση ανάπλασης της οδού Λεωφόρου Στρατού στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας, προϋπολογισμού 511.500,00 € από το ύψος της πλατείας (Αγία Φωτεινή – τέλος σταμπωτού δαπέδου), έως τη διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου (ΜΕΝΤΑ) εξασφάλισε ο Δήμος Κατερίνης, από το πρόγραμμα “Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020”.

Στις Δημοτικές – Τοπικές Κοινότητες υλοποιήθηκαν:


Στεγανοποίηση των Λιμνοδεξαμενών Ελάφου & Π.Κεραμιδίου που εξασφαλίζουν πλήρη αποκατάσταση – προστασία των λιμνοδεξαμενών, προκειμένου να διασφαλιστεί ο ωφέλιμος όγκος ταμίευσης ύδατος.


Διάνοιξη οδών στον οικισμό «Γρέβενη» της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας καθώς και στην επέκταση Ευαγγελικών.


Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στις ΤΚ. Περιστάσεως, Μοσχοχωρίου, Κ. Μηλιάς, Μοσχοποτάμου, Ελατοχωρίου, Κορινού, Νέας Τραπεζούντας, Καλλιθέας, Τριλόφου & Νεοκαισάρειας.


Εργασίες αναβάθμισης της καθημερινότητας στις Τ.Κ. Τριλόφου, Νεοκαισάρειας και Σβορώνου (αποκατάσταση βλαβών, εξωραϊσμός πεζοδρόμων, επίστρωση πεζοδρομίων, καθαρισμός καναλιών και ρεμάτων).


Ασφαλτόστρωση & παρεμβάσεις βελτίωσης αύλειου χώρου στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής.


Κατασκευαστικές εργασίες στον Κορινό για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αγροκτήματα και οικίες.


Τοιχίο αντιπλημμυρικής θωράκισης στις εργατικές κατοικίες Π.Κεραμιδίου.


Εργασίες ασφαλτόστρωσης στον Σβορώνο.


Αποκατάσταση οδοστρώματος για την ασφαλή διέλευση γέφυρας στην Τ.Κ. Γανόχωρας.


Νέες κερκίδες στο δημοτικό γήπεδο Καλλιθέας.


Έναρξη των παρεμβάσεων κατασκευής του έργου με τίτλο: «Βελτίωση μέτρων ασφαλείας σε δημοτικές αρδευτικές υποδομές της ΔΕ Ελαφίνας». Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες Αρωνά, Ελάφου, Καταλωνίων, Εξοχής, Λαγοράχης, Μοσχοποτάμου, Π.Κεραμιδίου, Τριλόφου, καθώς και στον οικισμό Μελιαδίου.


Ανάπλαση της πλατείας Μοσχοποτάμου.


Ανακαίνισης στα Κοινοτικά καταστήματα Περίστασης και Καλλιθέας.Τέλος, το τεχνικό πρόγραμμα μελετών και έργων του Δήμου Κατερίνης, για το έτος 2021, ανέρχεται σε 10 εκ. ευρώ και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. Σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Συμεωνίδη: «Ο απολογισμός μας είναι ένας θετικός απολογισμός που βελτιώνει αισθητά τις υποδομές και την συνολική εικόνα του Δήμου Κατερίνης. Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ό, τι έχουμε δεσμευθεί απέναντι στους δημότες το σχεδιάσαμε, το προγραμματίσαμε και σταδιακά το υλοποιούμε. Προχωράμε με έργο και με ένα ρεαλιστικό, μελετημένο και στοχευμένο τεχνικό πρόγραμμα, που συνοδεύεται από εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις έργων και μελετών, που σε μέγιστο βαθμό είναι υλοποιήσιμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !