5 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή Σύναξη Ιεροπαίδων και Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους




Το βράδυ του Σαββάτου 3 Απριλίου το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος οργάνωσε διαδικτυακή σύναξη Ιεροπαίδων και Αναγνωστών με αφορμή την Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων.

Κάθε χρόνο, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σηματοδοτεί τον εορτασμό της Εβδομάδας Ιερατικών Κλίσεων, ο οποίος εφέτος επηρεάστηκε από την προκείμενη πανδημία.

Στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων τιμήθηκε με διαδικτυακή σύναξη νέων, που διακονούν στην τοπική Εκκλησία ως Αναγνώστες και Ιερόπαιδες. Οικοδεσπότης της σύναξης αυτής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος μίλησε στους νέους για την αξία και τη σημασία της λειτουργικής διακονίας, η οποία παρέχει και θετική μαρτυρία στη σύγχρονη κοινωνία.

Με λόγο απλό και περιγραφικό και συνάμα ευχάριστο, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τις διαστάσεις της λειτουργικής διακονίας για τη ζωή της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι η κλίση για τη διακονία αυτή αποτελεί δώρο του Θεού, όπως και οι ιερατική ή μοναχική κλίση. Κλείνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε σε βιωματικές εμπειρίες, που ο ίδιος έζησε κατά τα νεανικά του χρόνια ως ιερόπαιδας.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και διατυπώθηκαν παρατηρήσεις και υποβλήθηκαν ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος.

Μέσω των διαδικτυακών αυτών νεανικών - φοιτητικών συνάξεων, που γίνονται στα πλαίσια των δράσεων του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, οι νέοι και οι νέες της Πιερίας έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν του κατηχητικού και πνευματικού έργου της Εκκλησίας, ενώ προετοιμάζονται να καταστούν τα μελλοντικά στελέχη της τοπικής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !