12 Νοεμβρίου 2017

Νηπιαγωγείο «εφιάλτης» στους Προμάχους Αριδαίας

Κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες καλούνται τα νήπια του ακριτικού χωριού Πρόμαχοι στην Αριδαία της Πέλλας να φοιτήσουν στο μοναδικό νηπιαγωγείο του οικισμού, αφού η έλλειψη συντήρησης και οι απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις έχουν φέρει στα όρια τους γονείς των μικρών παιδιών.


Το ηλικίας άνω των 70 ετών κτήριο που στεγάζει το νηπιαγωγείο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, μιας και είναι μια πολύ παλιά κατασκευή με ελλιπή αν όχι ανύπαρκτη συντήρηση.

Όπως αναφέρουν οι γονείς που έχουν ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στο πετρόκτιστο νηπιαγωγείο.







Το πρόβλημα διαιωνιζόταν διότι ανά δύο χρόνια άλλαζαν τα παιδιά και έρχονταν καινούργια και έτσι οι γονείς μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται τα παιδιά τους ουσιαστικά αποφοιτούσαν.

Η υγρασία πλέον κυριαρχεί στους περισσότερους τοίχους του κτηρίου με πολλά από τα παιδιά να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.





Τουαλέτα έξω… υπό το μηδέν

Χαρακτηριστικότερο πρόβλημα όλων είναι η τουαλέτα του νηπιαγωγείου που όσο και αν μοιάζει περίεργο βρίσκεται εκτός του κτηρίου!

Η τουαλέτα βρίσκεται έξω με αποτέλεσμα τον χειμώνα τα νήπια να αναγκάζονται να βγαίνουν σε θερμοκρασίες με πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν προκειμένου να την επισκεφθούν.

Η τουαλέτα, εκτός του ότι δεν θερμαίνεται και γεμίζει νερά σε κάθε βροχή, επικοινωνεί με το παράθυρο που έχει με το… μαγειρείο του παιδικού σταθμού σε μια πρωτοφανή αρχιτεκτονική έμπνευση.

Οι γονείς των περίπου 30 παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο αναμένουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία, την ώρα που τα νήπια έχουν μεταφερθεί στο δημοτικό σχολείο Προμάχων εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης.

Πηγή: thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !