5 Μαρτίου 2017

Το Μονοπάτι της Αγάπης στην Άνω Μηλιά Πιερίας



Είναι ένα μονοπάτι στα κατάφυτα Πιέρια όρη, όπου το όνομα του παραπέμπει σε ιστορίες, ερωτικές και ρομαντικές. Ο λόγος για το Μονοπάτι της Αγάπης, το οποίο ξεκινά από τον οικισμό της Άνω Μηλιάς Πιερίας και περιδιαβαίνει τα δάση γύρω από το χωριό. Ένας επίγειος παράδεισος στα 1000 μέτρα υψόμετρο, στο όρος των Μουσών. Μια μοναδική περιπατητική διαδρομή που ενδείκνυται για άτομα κάθε ηλικίας.

Είναι πράγματι γεγονός πως το συγκεκριμένο μονοπάτι είναι εύκολα προσβάσιμο, μιας και η αφετηρία του είναι εντός του οικισμού. Απέχει μονάχα μερικά μέτρα από την όμορφη εκκλησία του χωριού, την Αγία Παρασκευή. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και διάθεση να χαθεί στη μαγεία της φύσης. Από τα πρώτα κιόλας μέτρα του μονοπατιού ο επισκέπτης θα θαυμάσει υπέροχες πέτρινες βρύσες περασμένων δεκαετιών, γάργαρα νερά και ξύλινα γεφυράκια απολύτως εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον. Η βλάστηση που συναντά κανείς αποτελείται κυρίως από οξιές, καστανιές, βελανιδιές και έλατα ετσι ο τόπος μοιάζει σαν ένας πολύχρωμος καμβάς.

Όταν οι βόλτες στην ύπαιθρο τελειώσουν, ιδανικό φινάλε είναι ένας καφέ ή τσιπουράκι στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ Κατερίνης με θέα τον κάμπο της Πιερίας και το Θερμαϊκό κόλπο.

Για να βρεθεί κανείς στην Άνω Μηλιά, θα πρέπει πρωτίστως να ακολουθήσει τον επαρχιακό δρόμο Κατερίνης-Αγίου Δημητρίου και εφόσον περάσει το χωριό της Κάτω Μηλιάς, θα ανηφορίσει για 15 περίπου χιλιόμετρα μέχρι τον ορεινό αυτό οικισμό. Η διαδρομή είναι καλή και απαιτεί προσοχή από πλευράς οδηγών κατά τους χειμερινούς μήνες εξαιτίας των χιονοπτώσεων.

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !