4 Μαΐου 2021

"Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ"


 Το εργατικό κέντρο Κατερίνης εδώ και χρόνια διοικείται από τυχοδιώκτες καιροσκόπους που αναδεικνύονται μέσα από νοθευμένες εκλογικές διαδικασίες.

Προφανώς δεν έχει καμιά σχέση με την εργατική τάξη του νομού μας, αφού ποτέ του δεν έχει περιοδεύσει σε έναν εργασιακό χώρο, να συναντήσει εργαζομένους να συζητήσει για τα προβλήματα τους.

Κλειδαμπαρωμένοι στο κτίριο του εργατικού κέντρου η παρέα που παριστάνει το ΔΣ και οι υπάλληλοι τους, απεργάζονται σχέδια «σιγή ιχθύος» των εργαζομένων, διευκολύνοντας κυβέρνηση, εργοδοσία και κεφάλαιο στο πέρασμα αντεργατικών νόμων, όπως αυτό που θέλουν να περάσου για την 10ωρη εργασία, την απλήρωτη υπερωρία, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, κα.

Το εργατικό κέντρο Κατερίνης, με την ξεπουλημένη και εξαφανισμένη ΓΣΕΕ και την κυβέρνηση θέλουν να σβήσουν από την μνήμη της εργατικής τάξης, τους αγώνες που έδωσε για το οκτάωρο και τα δικαιώματα, και μεταφέρουν από κοινού τον γιορτασμό της πρωτομαγιάς μετά την δεύτερη μέρα του Πάσχα για να σωρευτεί με τις ημέρες αργιών των εορτών.

Οι μπαγαπόντηδες νομίζουν ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με την εργατική πρωτομαγιά διαστρεβλώνοντας το περιεχόμενο της μετατρέποντας σε μια καθημερινή μέρα αργίας.

Ο από κοινού ο στόχος τους είναι ένας.

Να μην εκφραστούν οργανωμένα οι εργαζόμενοι με τα σωματεία και τα συνδικάτα τους, να μην τιμήσουν αγωνιστικά αυτή την ημέρα και κυρίως σε μια εποχή που ετοιμάζονται να νομοθετήσουν το 10ωρο και να ναρκοθετήσουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα για να φορτώσουν πάλι στις πλάτες τους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Σε αυτή την κατεύθυνση το εργατικό κέντρο Κατερίνης πολεμάει με λύσσα και με όρους μαφίας τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, την κάθε δύναμη ανεξαρτήτως πολιτικοιδεολογικής τοποθέτησης που θέλει να σηκώσει κεφάλι και να αντισταθεί σε αυτή την κατάσταση.

Και λέμε μαφία γιατί πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις την κίνηση με επικεφαλής την πρόεδρο του εργατικού κέντρου Κωνσταντίνου, να αλλάξει εν κρυπτό βράδυ την κλειδαριά του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και να παρακρατάει τα κλειδιά των γραφείων τους, επειδή δεν τους άρεσε ο νέος συσχετισμός δύναμης που αναδείχτηκε στο ΔΣ πριν ενάμιση χρόνο από τις εκλογές που διεξήχθησαν.

Και που το έκαναν αυτό, στους πατεράδες και στους παππούδες τους που μόχθησαν αλλά κυρίως πάλεψαν και αγωνίστηκαν για μια καλύτερη ζωή.

Αυτός ήταν ο λόγος που κατέβασαν «γη και ουρανό» και απέκλεισαν τους νόμιμους αντιπροσώπους του συνδικάτου ιδιωτικών υπαλλήλων «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» από το συνέδριο του εργατικού κέντρου, γιατί θέλουν ανενόχλητα να κάνουν τις βρώμικες δουλειές τους και οι αντιπρόσωποι του συνδικάτου συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ ήταν αγκάθι στα σχέδια τους.

Πατέρας και κόρη έχουν μετατρέψει σε τσιφλίκι τους το εργατικό κέντρο( με ποιανού άραγε τα λεφτά ο συνταξιούχος πατέρας της πρόεδρου Κωνσταντίνου έχει δικό του γραφείο με όλες τις ανέσεις?) και καθοδηγούν τους λίγους φίλους τους πώς να αποκλείουν εργαζόμενους από τα σωματεία που δεν γνωρίζουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν δεν έχεις «συστατική επιστολή» από κάποιο γραφειοκράτη συνδικαλιστή η εργοδότη δεν μπορείς να οργανωθείς - εγγραφείς στο σωματείο επισιτισμού – τουρισμού που κάνει εκλογές χωρίς να τις ανακοινώνει, χωρίς να κάνει ΓΣ, χωρίς να εκλεγεί εφορευτική επιτροπή, με την διευκόλυνση των μεγαλοξενοδόχων κάνοντας βόλτες την κάλπη όπου θέλουν φοβούμενο μην τυχόν και κατατεθεί ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ.

Ο κατήφορος του εργατικού κέντρου Κατερίνης δεν έχει τέλος η συγκάλυψη και η ανοχή που δείχνουν κάποιοι πρέπει να σταματήσει.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη από έναν εργατικό κέντρο εκμαυλισμού συνειδήσεων, της ρεμούλας και της καλπονοθείας για να διευκολύνεται το μαύρο μέτωπο αστικών κυβερνήσεων – εργοδοσίας – κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν να εμπιστευτούν τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα που βρίσκονται στον αντίποδα αυτής της σαπίλας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνονται πλατιά και ανοιχτά σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλούν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, αλλάζοντας τους συσχετισμούς δύναμης στα σωματεία, γυρνώντας την πλάτη στις δυνάμεις του συμβιβασμού και της διάλυσης ή να συγκροτήσουν άλλα νέα σωματεία και κυρίως εκεί που δεν υπάρχει συνδικαλιστική οργάνωση και εκπροσώπηση σε ταξική κατεύθυνση και προσανατολισμό.

Αυτές οι δυνάμεις παίρνουν και την ευθύνη και καλούν σε απεργία για τον γιορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10και 30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Ζήτω ο Μάης των εργατών.


Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !