15 Νοεμβρίου 2018

Θανάσης Λιακόπουλος: Το Μέγαρο Παπαγεωργίου πρέπει να ανακαινιστεί ριζικά



Η κεντρική πλατεία της Κατερίνης είναι η Πλατεία Ελευθερίας. Κάθε πόλη στην Ελλάδα και τον κόσμο φροντίζει η κεντρική της πλατεία να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα, είναι η ταυτότητά της! Τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποιες παρεμβάσεις από την απερχόμενη διοίκηση στον δημόσιο χώρο της Πλατείας, αλλά όχι και για τα κτήρια γύρω από αυτή. Προβλήματα υπάρχουν πολλά, όμως το πρώτο στη σειρά είναι το Μέγαρο Παπαγεωργίου. Σήμερα, βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ενώ η εικόνα της κεντρικής πλατείας όπου υπάρχουν κτήρια με σπασμένα παράθυρα είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική.



Τα προβλήματα

· Σήμερα το κτήριο έχει σπασμένα παράθυρα και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα πέσουν τζάμια από αυτά

· Το ίδιο ισχύει για τσιμέντα που κρέμονται

· Επίσης υπάρχουν σοβάδες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να πέσουν κάτω

· Την ίδια ώρα σε κάποια σημεία το κτήριο έχει διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό που τα σίδερα έχουν εμφανιστεί στα μπετά του

· Τέλος δεκάδες ταμπέλες, φωτιστικά και σιδηροκατασκευές είναι παρατημένες, χωρίς να ξέρουμε αν σήμερα είναι ασφαλείς, ή αν κινδυνεύουν να πέσουν.



Τι προτείνουμε: Ανάληψη του προβλήματος από τον Δήμο και ολοκληρωτική ανακαίνιση της πρόσοψης του κτηρίου

Οι Ελληνικοί νόμοι προβλέπουν ότι είναι υποχρέωση κάθε πολίτη να φροντίζει το ακίνητό του και αυτό να έχει ευπρεπή πρόσοψη. Στην περίπτωση του Μεγάρου Παπαγεωργίου αυτό δεν συμβαίνει. Για αυτό και ως νέα δημοτική αρχή σκοπεύουμε να παρέμβουμε ουσιαστικά στο ζήτημα. Προτείνουμε την ανάληψη του προβλήματος από τον Δήμο και την ολοκληρωτική ανακαίνιση του κτηρίου, μέσω ευρωπαϊκών ή εθνικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες. Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάλειψη και παρακμή του κτηρίου αυτού θα τελειώσει άμεσα! Πρώτα από όλα η πρόσοψη θα καλυφθεί για να σταματήσει ο κίνδυνος για τους περαστικούς. Μετά θα προχωρήσει η εκ βάθρων ανακαίνιση.






Η κεντρική πλατεία της Κατερίνης χρειάζεται ταυτότητα και σημεία αναφοράς. Το συγκεκριμένο κτήριο είναι το πρώτο από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στην πλατεία Ελευθερίας, για να αλλάξουμε την εικόνα της και να αρχίζουμε να οικοδομούμε όλοι μαζί μία πόλη ευνομούμενη, όμορφη και ασφαλή για τους πολίτες της. Μαζί θα το πετύχουμε!

Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !