19 Δεκεμβρίου 2017

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον Κορινό




Το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Κορινού στα πλαίσια της υλοποίησης δράσεων εθελοντισμού και φιλανθρωπίας προχώρησαν από κοινού στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους που κατοικούν στην περιοχή μας και ζουν στο όριο της φτώχειας.
Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί επιδεικνύοντας ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων πνεύμα αλληλεγγύης και διάθεση προσφοράς στους συνανθρώπους μας συγκέντρωσαν σημαντικές ποσότητες από τρόφιμα, είδη βρεφικής φροντίδας, υγιεινής, προσωπικής φροντίδας, ρούχα, παπούτσια καθώς και είδη οικιακής χρήσης. Με ιδιαίτερη επιμέλεια των μαθητών και των καθηγητών τους έγινε η συσκευασία των ειδών που συγκεντρώθηκαν και η προώθησή τους στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Κορινού, προκειμένου να διανεμηθούν στις οικογένειες που χρειάζονται ενίσχυση.

Οι διευθυντές, οι σύλλογοι διδασκόντων και οι μαθητικές κοινότητες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια όσους βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η φιλανθρωπική αυτή δράση και ιδιαίτερα:


Τον εφημέριο της Ενορίας Αγίου Παντελεήμονος Κορινού, Πατέρα Χρήστο Σεϊταρίδη για τη στήριξη που παρείχε στο να υλοποιηθεί η φιλανθρωπική δράση των σχολικών μονάδων του συγκροτήματός μας.


Την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού κ. Φωτεινή Καρασερίδου για τη διάθεση αυτοκινήτου του δήμου, προκειμένου να μεταφερθούν τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Αγίου Παντελεήμονα.


Το υποκατάστημα Κορινού του S/M Μασούτης για τη διάθεση υλικών συσκευασίας.


Τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών των δύο σχολείων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν στη συγκέντρωση μεγάλης ποσότητας προϊόντων.



Θεωρούμε ότι η ζοφερή οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας και η περιθωριοποίηση χιλιάδων συμπολιτών μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας επιβάλλει την κινητοποίηση όλων μας έτσι, ώστε ενωμένοι και με κοινωνική συνοχή να ξεπεράσουμε τη δυσμενή συγκυρία. Πρωτοβουλίες όπως αυτή της μικρής εκπαιδευτικής μας κοινότητας, είναι βέβαιο ότι θα επιτρέψουν να ξανανθίσει το χαμόγελο της ελπίδας στα χείλη όλων των παιδιών και των οικογενειών τους που χρειάζονται τη βοήθειά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !