19 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΚΟΛΝΤΕ-ΚΟΛΝΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΚΟΛΝΤΕ-ΚΟΛΝΤΕ ή ΚΟΛΝΤΕ ΜΠΑΜΠΩ ή ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ. Παραμονή Χριστουγέννων, παρέες μικρών παιδιών αξημέρωτα ακόμη ξεχύνονταν στους δρόμους του χωριού για να τραγουδήσουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Αμοιβή τους αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, ξυλοκέρατα, η χαρά τους όμως μεγάλη όπως και ο συναγωνισμός για το ποιος θα γυρίσει σπίτι με τα περισσότερα καλούδια.


Φέτος, όπως και τα τελευταία 7 χρόνια, ο Π.Σ. Ανατολικού «ΒΑΛΜΑΔΑ», σε συνεργασία με τη Δ. Κ. Ανατολικού και τον ΚΠΟΔ, θα αναβιώσουν το έθιμο ΚΟΛΤΕ-ΚΟΛΝΤΕ, το Σάββατο 23-12-2017 στις 17.30 στη Κεντρική Πλατεία του χωριού. Κατά τις 16.00 ομάδες μικρών παιδιών θα τραγουδήσουν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στις γειτονιές του χωριού, «ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ», αναγγέλλοντας το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού και στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν όλα μαζί στο χώρο της πλατείας όπου θα ξεκινήσει η εκδήλωση. Τη σκυτάλη θα πάρει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ανατολικού-Χαλάστρας με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και θα ακολουθήσει η Παιδική Χορωδία του Δ. Μάρκου. Επίσης, το τμήμα μοντέρνου χορού του συλλόγου θα μας παρουσιάσει μια μικρή χορευτική παράσταση και τέλος τα παιδικά παραδοσιακά τμήματα του Π.Σ. Ανατολικού «ΒΑΛΜΑΔΑ», του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και του Συλλόγου Πολιτισμού και Παράδοσης Κυμίνων θα μας ταξιδέψουν στη πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Μακεδονίας.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του συλλόγου θα προσφέρουν άφθονο κρασί και κάστανα σε όλο τον κόσμο, ενώ τα μικρά παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν face painting, και να επισκεφτούν το σπιτάκι του Άη Βασίλη όπου θα τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις και δωράκια.

Στο τέλος της βραδιάς η παραδοσιακή ορχήστρα θα παίξει για όλο τον κόσμο.

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα από όλο το Δ.Σ. του Π.Σ. Ανατολικού «ΒΑΛΜΑΔΑ». Το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να γεμίσει τις καρδιές όλων μας με Αγάπη, Ειρήνη και με αισθήματα αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας.

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !