6 Νοεμβρίου 2017

Κτίρια & συνοικίες της Κατερίνης αφηγούνται την ιστορία τους!Μια αξιόλογη βάση προσανατολισμού της σχέσης της αρχιτεκτονικής με την ιστορία και το περιβάλλον της πόλης της Κατερίνης, προσφέρουν στο ευρύ κοινό, οι ενταγμένες στα Αικατερίνεια 2017: “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ”.
Ειδικότερα, μέσα από μια κατανοητή και συγχρόνως συγκεκριμένη αφήγηση, αρχιτέκτονες μηχανικοί - μέλη του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Πιερίας) ξεκίνησαν χθες, Κυριακή 05 Νοεμβρίου, την ξενάγηση των πολιτών σε κτίρια, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Πληροφορίες για συνοικίες και κτίρια - μνημεία, όπως η Αστική Σχολή, το αρχοντικό (πρώην οικία Τσαλόπουλου), το Πυροβολείο, το 5ο Γυμνάσιο, το Χατζόγλειο, ο Τουρμπές, η Αρχαιολογία, ο Καπνικός Σταθμός, οι οικίες «Μπίσμπα» και «Τσιουπλή» κ.α. (με την συνδρομή χαρτών και έντυπου υλικού), δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη, να ξαναγνωρίσει τις γειτονιές της πόλης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για τις όψεις της αρχιτεκτονικής της εξέλιξης και γιατί όχι να ανακαλύψει και νέες αναγνώσεις της Κατερίνης!

Παρών στην πρώτη διαδρομή, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος μετέφερε στους αρχιτέκτονες – μέλη του ΣΑΔΑΣ Πιερίας, τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για τη δημιουργική συμμετοχή του συλλόγου στα φετινά «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», ενώ προσκάλεσε τους δημότες και τις επόμενες Κυριακές του Νοεμβρίου, να απολαύσουν τη διαδρομή, η οποία όπως ανέφερε: «επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση για την αρχιτεκτονική εξέλιξη της πόλης και για τα κτίρια της, στα οποία αποτυπώνονται τα σημάδια της κάθε εποχής».

Η ενδιαφέρουσα αυτή, αρχιτεκτονική διαδρομή με λεωφορεία (μετακίνηση δωρεάν), με ενδιάμεσες στάσεις σε συνοικίες της Κατερίνης, θα πραγματοποιείται και κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου (12, 19, 26/11), με αφετηρία την ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- Ώρα: 12.00-14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !