18 Οκτωβρίου 2018

Με δενδροφυτεύσεις ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις ανάπλασης στην οδό Κιλκίς



Με στοχευμένη φύτευση δέντρων στην άσφαλτο, η οποία συμβάλλει στην αλλαγή του μικροκλίματος, με μείωση της μέσης θερμοκρασίας, ενώ δημιουργούνται σκιερά τμήματα και διαμορφώνεται φιλικό περιβάλλον για κατοίκους και επισκέπτες συνεχίστηκαν  οι εκτεταμένες και συστηματικές εργασίες ανάπλασης της οδού Κιλκίς (από το ύψος της οδού Περδίκα έως την οδό Θεσσαλονίκης), στο κέντρο της πόλης, από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης.

Παράλληλα, φυτεύτηκαν με γκαζόν τα παρτέρια τόσο στην συμβολή των οδών Τραπεζούντος και Περδίκα, όσο και εντός του αύλειου χώρου του 14ου Δημοτικού Σχολείου.

Όπως είναι γνωστό στην οδό Κιλκίς, προηγήθηκε αποξήλωση των παλαιών πεζοδρομίων, ακολούθησαν παρεμβάσεις επίστρωσης με κυβόλιθους, με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, τα οποία επίσης συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, ενώ με την εξασφάλιση περισσότερου χώρου για τους πεζούς εξυπηρετείται πλέον η άνετη πρόσβαση και ασφαλής κίνηση κατοίκων και επισκεπτών.

«Δημιουργήσαμε σήμερα μία ακόμα όαση πρασίνου, η οποία συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της καθημερινότητάς μας στην καρδιά της πόλης. Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπλασης που υλοποιούμε σε όλη την έκταση του Δήμου Κατερίνης προωθούμε στην πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !