8 Μαΐου 2018

Λαθροκυνηγοί σκότωσαν ζαρκάδι στον Όλυμπο



Πολλές είναι οι αναφορές για τους λαθροκυνηγούς του Ολύμπου που φροντίζουν να αφανίζουν την πλούσια και σπάνια πανίδα του μυθικού βουνού, εκμεταλλευόμενη πιθανόν την ελλειπή φύλαξη της περιοχής.


Αυτή τη φορά οι λαθροκυνηγοί σκότωσαν ένα ζαρκάδι και το έγδαραν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στη Δασική Οδό Πέτρα Πιερίας προς στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας μέσα στο καταφύγιο του Ολύμπου, αφήνοντας πίσω το κεφάλι και το δέρμα του άτυχου ζαρκαδιού. Μαζί τους πήραν και δυο πόδια, ως σουβενίρ για την καταδικαστέα και ατιμώρητη πράξη τους.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον Όλυμπο και παρά τις ευαισθητοποιημένες φωνές διαμαρτυρίας πολιτών – φυσιολατρών που γίνονται κατά καιρούς μάρτυρες τέτοιων εικόνων.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι εκκλήσεις των ευαισθητοποιημένων πολιτών που όσες φορές έχουν καταγγείλει περιστατικά λαθροθηρίας στην απαγορευμένη ζώνη του Ολύμπου έχουν δεχθεί απειλές ότι θα έχουν την ίδια τύχη με τα άτυχα ζώα.

Να σημειωθεί ότι οι λαθροκυνηγοί καταφέρνουν να ξεφεύγουν από τους φύλακες διότι διαθέτουν παράνομους ασυρμάτους τους οποίους χρησιμοποιούν για τη δική τους επικοινωνία και να ακούνε όποια υπηρεσιακή συχνότητα θέλουν ώστε να ξεφεύγουν από τους ελέγχους.

Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !