10 Μαΐου 2018

Έξι «Γαλάζιες Σημαίες» στις ακτές του Δήμου ΚατερίνηςΜε έξι «Γαλάζιες Σημαίες», να κυματίζουν στις ακτές του Δήμου Κατερίνης πιστοποιήθηκε και φέτος, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία", στην ετήσια αναγγελία των βραβευμένων ακτών και μαρινών της χώρας όχι μόνο η καθαρότητα των νερών και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, αλλά και η διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, προϋποθέσεις θεμελιώδεις για τον τουρισμό της περιοχής μας.
Ο Δήμος Κατερίνης που επιβραβεύεται κάθε χρόνο με γαλάζιες σημαίες, για την καθαρότητα των ακτών του και για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, φροντίζει συστηματικά, αφενός για την οργάνωση των υποδομών, οι οποίες παρέχουν άνεση και όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους λουόμενους, και αφετέρου για την ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος, την καλή εικόνα των ακτών εν γένει.
Ειδικότερα, η προσφορά υπηρεσιών, που βελτιώνει την εξυπηρέτηση λουομένων και επισκεπτών επικεντρώνεται μεταξύ άλλων και στο Δήμο Κατερίνης, στις επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, δικτύων ύδρευσης - αποχέτευσης, κάδων απορριμμάτων, σημείων πρόσβασης και στάθμευσης για ΑΜΕΑ, καθώς και ασφάλειας στις ακτές, με την ύπαρξη εκπαιδευμένων ναυαγοσωστών, σωστικών εφοδίων και ετοιμότητας για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Η ταυτότητα του προγράμματος
Όπως είναι γνωστό, η ΕΕΠΦ χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.
Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του '80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες τις Ηπείρους. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.
Γενικότερα, σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης και εν όψει της τουριστικής περιόδου, τα συνεργεία έχουν πιάσει δουλειά, προκειμένου οι παραλίες να είναι καθ’ όλα έτοιμες για να υποδεχτούν ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

1 σχόλιο:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
  www.athanasios.thimiopoulos.com.....google
  ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΜΑΥΡΕΣ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΙΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΓΥΡΝΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.

  ΒΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΛΕΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣΕ ΝΑ ΡΙΧΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΠΟΣΑ ΓΚΑΓΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ...

  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΧΑΛΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑ ΣΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΕΖΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑΣ ΜΕΡΙΚΟΙ...

  ΒΡΟΜΑ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ....ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΞΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΑΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΑΠΙΟ ΧΑΛΕ ΟΛΟ ΒΡΟΜΑ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΧΑΛΕΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΙΣΟΥΝ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΟΥΡΝΕΣ ΚΑΙ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΔΙΑ ΣΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΒΑ.
  ΑΝΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΛΑ. ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΣΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...

  ΘΑΝΑΣΗΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ....ΓΕΝΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΘΡΕΜΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΑΣ ΚΟΥΡΣΙΒΑ ΠΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ...ΓΙΑΤ ΗΜΑΝ ΕΝΑΣ ΝΑΣΙΟΥΣ ΧΟΥΡΙΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΙ ΓΙΔΙΑ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΙΑ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΓΕΛΑΔΙΑ...ΑΛΛΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ....ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΞΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ Η Ε.Ε. ΣΑΣ ΕΚΕΑΝΕ ΜΗΥΣΗ ΤΟ 2Ο15 ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ.

  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΛΟΙ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟ 2Ο17 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΥΘΗΚΕ...ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

  Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΟΞΟ ΔΝΕ ΕΧΕΙ ΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Λ.Ν.ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !