27 Αυγούστου 2016

52χρονη «Μπήκε» πρώτη στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης

Είναι από τις περιπτώσεις που συμβαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο στις Πανελλήνιες και συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το κουράγιο και την επιμονή που εμπνέουν.
Ο λόγος για την Κυριακή Τζοβάνη, που μόλις πριν από λίγα χρόνια τα δύο παιδιά της, 24 και 27 ετών σήμερα, ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους σε στρατιωτικές σχολές.

Φέτος, όμως, ήλθε η δική της σειρά να καθίσει στα πανεπιστημιακά έδρανα, καθώς στα 52 χρόνια της αποφάσισε να δώσει τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων, επιτυγχάνοντας την εισαγωγή της -και μάλιστα στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων της από τα εσπερινά λύκεια- στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης.
Η Κυριακή Τζοβάνη, όπως λέει στη «Μ», αναγκάστηκε να διακόψει τη φοίτησή της στο σχολείο στο τέλος της τρίτης γυμνασίου για λόγους πέρα από τη θέλησή της. «Ήμουν από τότε πολύ καλή μαθήτρια, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε δυνατότητα να συνεχίσω τη φοίτησή μου στο λύκειο. Πέρασαν τα χρόνια, κύλησε η ζωή, έκανα οικογένεια, χωρίς ποτέ να εγκαταλείψω το όνειρο της μάθησης. Ήθελα πολύ να επιστρέψω στα θρανία. Ήταν για μένα το ανεκπλήρωτο όνειρό μου», αναφέρει η Κυριακή Τζοβάνη, φοιτήτρια πλέον του Παιδαγωγικού.
«Όταν πλέον τα παιδιά μου ήταν, όπως λέμε, τακτοποιημένα και δεν χρειάζονταν την καθημερινή φροντίδα μου, αποφάσισα να επιστρέψω κι εγώ στο σχολείο. Στην απόφασή μου αυτή είχα την υποστήριξη πρωτίστως των ίδιων των παιδιών μου αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς μου», επισημαίνει η κυρία Τζοβάνη, η οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν μαθήτρια του 1ου εσπερινού λυκείου στην Ικτίνου.
Όταν πλέον είχε θέσει ως στόχο την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο, η Κυριακή Τζοβάνη απευθύνθηκε για πρόσθετη υποστήριξη στα μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο που λειτουργεί από την ομάδα εθελοντών «Ελλήνιον» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ιερού ναού του Αγίου Φωτίου, απέναντι από το Ποσειδώνιο. Με πείσμα και πολύ προσωπική δουλειά συγκέντρωσε 15.102 μόρια, τα οποία της χάρισαν την πρωτιά στο Παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης.
«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι και πολύ ευτυχισμένοι που η δουλειά που γίνεται στο κοινωνικό φροντιστήριο αποδίδει καρπούς», υπογραμμίζει η πρόεδρος του «Ελλήνιον» και φιλόλογος στο επάγγελμα Θεοδώρα Λειψιστινού. Όπως σημειώνει η ίδια, το κοινωνικό φροντιστήριο, το οποίο λειτουργεί στον Άγιο Φώτιο, απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μαθητές της δευτέρας και της τρίτης λυκείου, οι γονείς των οποίων έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση.
«Στο κοινωνικό φροντιστήριο καθηγητές όλων των βασικών ειδικοτήτων, με πολύχρονη διδακτική εμπειρία, προσφέρουν εθελοντικά και με πολύ μεράκι τις γνώσεις τους στους μαθητές που αποφασίζουν να δώσουν τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων», τονίζει η κυρία Λειψιστινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !