15 Μαΐου 2020

Το Αμφιθέατρο που κοσμεί τον περίβολο του συγκροτήματος των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλε



Τις εργασίες ολοκλήρωσης του νέου υπαίθριου αμφιθεάτρου και των διαδρομών περιπάτου που κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στον Σβορώνο Πιερίας επέβλεψαν το πρωί της Τετάρτης 13 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Το νέο αμφιθέατρο και οι πεζόδρομοι κατασκευάστηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κοινωφελών κτιριακών υποδομών ιδιοκτησίας Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος». Το θέατρο είναι χωρητικότητας 200 ατόμων και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, ερασιτεχνικές θεατρικές, μουσικές παραστάσεις και άλλου είδους εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητας και του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως, των σχολείων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, κ.ά.

Το εν λόγω έργο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας πόλο έλξης για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και άλλων δράσεων, με σκοπό την ψυχαγωγία και την αναβάθμιση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των φιλοξενούμενων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της τοπικής Εκκλησίας αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα, το έργο θα έχει παιδαγωγικό, ψυχαγωγικό και ψυχολογικό – κοινωνιολογικό ρόλο, στην ποιότητα ζωής των γεροντισσών του γηροκομείου, των φιλοξενούμενων των δομών και των εκατοντάδων παιδιών των κατηχητικών συνάξεων όλων των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την κατασκευή του αμφιθεάτρου και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών και φιλανθρωπικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε τη σημασία και το ρόλο του πολιτισμού στο κοινωνικό γίγνεσθαι και τόνισε την πρόθεση τόσο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και της Π.Ε. Πιερίας να βοηθούν το κοινωφελές και πολιτιστικό έργο της τοπικής Εκκλησίας. Τέλος, δήλωσε την πρόθεση για περαιτέρω αναβάθμιση του χώρου των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων με την υλοποίηση και άλλων έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !