24 Ιανουαρίου 2019

Δρόμος «καρμανιόλα» η παλαιά εθνική Λάρισας - Θεσσαλονίκης



Δρόμο «καρμανιόλα» χαρακτηρίζει την παλαιά εθνική οδό Λάρισας - Θεσσαλονίκης και το τμήμα Λάρισας – Γυρτώνης, ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, Κώστας Ζέβλας.


Αναλυτικότερα στην επιστολή του ο κ. Ζέβλας σημειώνει τα εξής: «Η σπουδαιότερη ίσως είσοδος της Λάρισας που συνδέει τη Βόρειο Ελλάδα με την πόλη και μιλάμε για το τμήμα της Π.Ε.Ο. μεταξύ Λάρισας και Γυρτώνης, αυτός ο δρόμος είναι ακόμη δρόμος διπλής κατεύθυνσης χωρίς νησίδα στη μέση.

Δεν είναι τυχαίο πως επίσημα αυτό το κομμάτι εθνικού οδικού δικτύου έχει χαρακτηρισθεί ως το πιο θανατηφόρο σε όλη τη Θεσσαλία. Μόνο για το 2018 έχουν γίνει τα παρακάτω τροχαία ατυχήματα.

Στις 27-2-2018 θανατηφόρο τροχαίο στο ύψος της πρώην ΡΟΚΑ με νεκρό επιχειρηματία της Λάρισας. Στις 11-8-2018 τροχαίο στη γέφυρα της Γυρτώνης με τραυματισμό και υλικές ζημιές. Στις 8-9-2018 τροχαίο στο ύψος της SOUKOS ROΒOTS με εμπλοκή 3 οχημάτων και με 4 τραυματίες εκ των οποίων δύο σοβαρά. Στις 19-10-2018 τροχαίο στον κόμβο της Γυρτώνης με δύο τραυματίες. Στις 24-11-2018 τροχαίο στην Π.Ε.Ο προς Θεσσαλονίκη λίγο έξω από την πόλη με 9 ελαφρά τραυματίες.

Είναι επιτακτική ανάγκη και αυτή η είσοδος της πόλης να γίνει διπλής κατεύθυνσης με νησίδα στη μέση για σταματήσει αυτό το κακό της εναπόθεσης άδικου αίματος στον βωμό της ασφάλτου. Απευθύνομαι στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, η ευαισθησία του οποίου είναι γνωστή στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, παρά το ότι η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να δοθεί από τον Δήμο, αλλά και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό που είναι ο καθ’ ύλη αρμόδιος να πιέσουν κάθε αρμόδιο της πολιτείας ώστε να δοθεί οριστική λύση. Το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων που ίσως προκύψει είναι ελάχιστο μπροστά στις ανθρώπινες ζωές.

Ελπίζουμε ο φίλος Νίκος Κουκάκης να είναι ο τελευταίος που άφησε άδικα την τελευταία του πνοή σ’ αυτό το κομμάτι της ασφάλτου» καταλήγει ο κ. Ζέβλας.

https://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !