2 Μαΐου 2018

Εκδηλώσεις στο Ασβεστοχώρι_Παράδοση και μουσική στα φετινά «Ακάκια 2018»Παραδοσιακό πανηγύρι, ομιλίες αλλά και μουσικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τα «Ακάκια 2018», που διοργανώνονται στο Ασβεστοχώρι από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Ασβεστοχώρι από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου και γίνονται με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Οσιομάρτυρα Ακακίου του Ασβεστοχωρίτου. Με λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Οσιομάρτυρα, παραδοσιακό πανηγύρι και άλλες εκδηλώσεις, που φέρνουν κοντά το σήμερα με την παράδοση του τόπου μας. Έτσι το Σάββατο 28 Απριλίου, εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Ακακίου, ενώ την Κυριακή τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη διοργάνωση του παραδοσιακού πανηγυριού, το οποίο θα συνοδεύεται με τη μουσική συναυλία του ερμηνευτή Γιώργου Φαναρά, που είναι ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Η συναυλία περιλαμβάνει μουσικό σχήμα με ερμηνευτή τον Γιώργο Φαναρά με τη συνοδεία γυναικείας φωνής και ορχήστρα στην οποία θα συμμετέχουν τέσσερις μουσικοί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Μαΐου, στις 8 το βράδυ στην νέα θεατρική σκηνή – βιβλιοθήκη Ασβεστοχωρίου (πίσω από το συγκρότημα των δημοτικών σχολείων).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !