27 Απριλίου 2018

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξειςΕξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική οργάνωση-συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις οικιών, επιχειρήσεων, οχημάτων και σε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας που έλαβαν χώρα σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης - Συμμορία», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής», της «Αντίστασης», της «Απείθειας» και για παράβαση του Νόμου «Περί προστασίας ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».
Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22χρονης ημεδαπής γυναίκας το όχημα της οποίας χρησιμοποιούσε η οργάνωση για την προσέγγιση αλλά και απομάκρυνση από τους υποψήφιους “στόχους”.
Ειδικότερα, οι δράστες, τουλάχιστον από τα μέσα Μαίου του 2017, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από οικίες και επιχειρήσεις, αλλά και τη διάπραξη κλοπών οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το χρονικό διάστημα Μαίου-Οκτωβρίου 2017, προέβησαν στην κλοπή ενός οχήματος και πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ διέρρηξαν δύο (2) οικίες και μία εταιρεία από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν δύο χρηματοκιβώτια και κοσμήματα.
Η συνολική χρηματική αξία της λείας τους ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση και η απομάκρυνση από τους στόχους τους με το επιβατηγό αυτοκίνητο της 22χρονης, στο οποίο τοποθετούσαν τις κλεμμένες πινακίδες. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών το όχημα αυτό εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής και κατασχέθηκε. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα διαρρηκτικά εργαλεία.
Πρωινές ώρες της 26-04-2018 οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας συντονισμένη επιχείρηση με τη συνδρομή ΟΠΚΕ και ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των τριών αντρών, στα Υψώματα Διαβατών και στην Ευκαρπία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Σημειώνεται ότι σε έρευνα της οικίας του 34χρονου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και λειτουργία συστήματος καταγραφής εικόνας και ήχου που κατέγραφε εξωτερικό δημόσιο χώρο οπότε και συνελήφθη. Οι υπόλοιποι δύο δράστες, κατά τη διάρκεια των ερευνών προσπάθησαν να διαφύγουν αντιστεκόμενοι, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν για να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Υπογραμμίζεται ότι το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Συνεχίζεται η έρευνα για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !