29 Απριλίου 2018

4ο Υπαίθριο παζάρι σήμερα Κυριακή 29 Απριλίου για την ενίσχυση του Συλλόγου Διαβητικών Πιερίας

Το 4ο υπαίθριο παζάρι για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης αλλά στα γραφεία του συλλόγου Διαβητικών, που βρίσκονται στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 27 στον 1ο όροφο (πίσω από την πρώην κλινική του Βελίκη). Το παζάρι σήμερα Κυριακή 29 Απριλίου θα λειτουργήσει από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα. Διοργανώνεται από την οικολογική ομάδα "Μητέρα γη" και τον Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας.


Σας καλούμε να υποστηρίξετε αυτήν την δράση είτε φέρνοντας αντικείμενα που δεν σας είναι πλέον χρήσιμα είτε αγοράζοντας κάποιο από τα αντικείμενα που θα διατίθενται στο παζάρι.


Αρχικά με τη δράση αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε για την αξία της επαναχρησιμοποίησης. Με την εξοικονόμηση πρώτων υλών του πλανήτη μας μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του. Ήδη η γενιά μας έχει σπαταλήσει πόρους που ανήκουν στις επόμενες γενιές. Με το μοντέλο της υπερκατανάλωσης και την αίσθηση της ανάγκης για περισσότερα υλικά που τις περισσότερες φορές δεν μας είναι απαραίτητα μπαίνουμε στην διαδικασία να εργαζόμαστε περισσότερο για να ικανοποιήσουμε πολλές από αυτές τις πλαστές μας ανάγκες. Χάνουμε ενέργεια είτε για να τα αποκτήσουμε είτε λόγω ότι δεν μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Στην θέση όλης αυτής της άσκοπης πολλές φορές προσπάθειας στερούμαστε από ποιοτικό χρόνο για εμάς και τα παιδιά μας.
Με την επαναχρησιμοποίηση μειώνονται ΟΙ εκτάσεις των χωματερών οι οποίες είναι γνωστό και λυπηρό ότι νεκρώνουν και υποβαθμίζουν φυσικές περιοχές, μολύνοντας και το υπέδαφος αλλά και την ατμόσφαιρα από τα χημικά που εκπέμπουν και απελευθερώνουν.Μέσα από τα υπαίθρια παζάρια δίνεται η δυνατότητα χρηστικά αντικείμενα που μένουν αποθηκευμένα για καιρό να πιάνουν και πάλι τόπο γίνοντας χρήσιμα σε άλλα χέρια. Οι τιμές στα υπαίθρια παζάρια είναι πολύ χαμηλές δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους να μπορούν τα τα προμηθευτούν.


Μέσα από αυτό το παζάρι θα έχουμε την χαρά να ενισχύσουμε το Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας.


Είναι ευχάριστο να ενώνουμε τις προσπάθειες μας με στόχο την υλοποίηση μιας ωφέλιμης δράσης!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !