23 Απριλίου 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων 20.04.2018Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων του Νομού Πιερίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2018 και ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης από :Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας,

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΛιτοχώρουΤο λόγο πήραν και μίλησαν :Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας κ. Κουτσής Δημήτριος

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας κ. Τσιώτσιος Θεόδωρος

Ο Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και επικουρικών κ. Ραλλάκης Εμμανουήλ

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ κ. Κουτονίδης ΓεώργιοςΧαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Σιαμάγκας ΘεόδωροςΕνώ το ψήφισμα διαμαρτυρίας της συγκεντρώσεως ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων Λιτοχώρου κ. Ντιμπέλος Ξενοφών.Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στήριξαν με την παρουσία τους :Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ν. Βεροίας

Τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Ναούσης

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Γιαννιτσών

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Εδέσσης

Καθώς και :

Ο Δήμος Κατερίνης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

Το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Πιερίας

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Πιερίας

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών υπαλλήλων Πιερίας «Η πρωτοπορία».


Εμείς, οι συνταξιούχοι του Νομού Πιερίας βρισκόμαστε για μια ακόμα φορά στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας που τα έχουν τσακίσει οι πολιτικές που εφαρμόζονται και μας δημιουργούν άμεσα προβλήματα επιβίωσης.

Είμαστε στα όρια της αγανάκτησης και της οργής εναντίον όλων των πολιτικών των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας μας. Συνεχή ψέματα και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις επτά ετών και τεσσάρων μνημονίων με το τελευταίο να είναι το σκληρότερο από όλα δίνοντας τη χαριστική βολή σε χιλιάδες συναδέλφους μας. Το 4ο μνημόνιο της «αριστερής» (κατά τα άλλα) Κυβέρνησης περιλαμβάνει τις χειρότερες περικοπές στις συντάξεις, στη μείωση του αφορολόγητου και στις παροχές υγείας και ακόμη μια φορά φέρνει τους συνταξιούχους στα όρια του εξευτελισμού και της ντροπής.

Απορρίπτουμε μαζικά τα ωμά ψέματα που μας λένε για να κατευνάσουν την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας και αγωνιζόμαστε δίνοντας μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται και ονομάζεται κοινώς «Νόμος Κατρούγκαλου».

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συνταξιούχους της Ελλάδας μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του Νόμου 4387/2016, γνωστού ως Νόμου Κατρούγκαλου και της νέας ληστείας των συνταξιούχων που επιχειρείτε με αυτόν και ο οποίος περιλαμβάνει :


Μείωση των συντάξεων έως 18% από 1/1/2019


Μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 Ευρώ που σημαίνει αφαίρεση μιας σύνταξης το φόρο από τη φορολογία.


Αυτόματο κόφτη σε ότι πενιχρό έχει απομείνει από τις συντάξεις.


Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συνταξιούχων.


Μείωση στις δαπάνες για την υγεία.


Κατακερματισμό των συντάξεων χηρείας.


Περικοπή επιδομάτων ΕΚΑΣ, αναπηρίας, ανεργίας, τέκνων, φτώχιας, θέρμανσης, επιπλέον όσων ήδη έχουν γίνει από προηγούμενες περικοπές συντάξεων.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι εμείς πληρώναμε μια ζωή για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να βρίσκονται στο στόχαστρο αυτών που ουσιαστικά ευθύνονται για την παρούσα κατάσταση.
Δε διεκδικούμε αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :


Καμία περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και άμεση αποκατάστασή τους.


Επαναφορά των συντάξεων χηρείας στο 70% του άμεσα δικαιούχου.


Άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.


Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.


Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Αύξηση του αφορολόγητου ορίου.
Οι συνταξιούχοι του Νομού Πιερίας δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ και από κοινού με τους συνταξιούχους όλης της Ελλάδας καλούμε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σταθούν όρθιοι και έμπρακτα να μας στηρίξουν καταγγέλλοντας και καταψηφίζοντας τις νέες θανατηφόρες περικοπές.
Διοργανωτές της συγκέντρωσης :
Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας

Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !