6 Φεβρουαρίου 2018

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πρασίνου: Περιβαλλοντικές Δράσεις στα σχολεία



Στην υιοθέτηση του σχολικού χώρου ως πεδίου δράσης και ευαισθητοποίησης, για τη βελτίωση του περιβάλλοντος επικεντρώνονται οι παρεμβάσεις, οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς υλοποιούνται στα σχολεία από την αντιδημαρχία περιβάλλοντος & πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, με κέφι και ενθουσιασμό, με την συνδρομή και καθοδήγηση εργαζομένων της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος & πρασίνου, οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου (περιοχή Μυλαυλάκου), συμμετείχαν σήμερα στη φύτευση δέντρων (Σφένδαμος), στην αυλή του σχολείου.

Παράλληλα, τα δέντρα, τα οποία θα καταστήσουν όμορφο και πιο ελκυστικό το περιβάλλον, υιοθετήθηκαν από τους μαθητές, οι οποίοι έλαβαν πληροφορίες για το είδος τους, τον τρόπο φύτευσης και καλλιέργειάς τους. Στο τέλος, δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τη δράση τους κοντά στη φύση, μεταφέροντας τις γνώσεις τους για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έστειλαν το μήνυμα της σημασίας του πράσινου στη ζωή μας.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης: «Διαχρονικά στον Δήμο Κατερίνης, η προστασία, η βελτίωση του περιβάλλοντος και η αύξηση του πρασίνου συνιστούν έναν από τους πυλώνες της καθημερινής μας δράσης», ενώ όπως επισημαίνει: «Οι μαθητές των σχολείων αποτελούν βασικό μέλημά μας. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργούμε, διαμορφώνουμε και συντηρούμε τις εστίες πρασίνου στις σχολικές αυλές, ενώ ευαισθητοποιούμε τους μαθητές σε θέματα περιβάλλοντος».

Παρόντες στη δράση ήταν: ο αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Κραγιόπουλος, εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας και εργαζόμενοι της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος και πρασίνου.



Όπως σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης: «Στον Δήμο Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς καθοδηγούμε τους μαθητές σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστές δραστηριότητες, αναγκαίες και αποτελεσματικές στην κατεύθυνση δημιουργίας - από μικρή ηλικία - περιβαλλοντικής συνείδησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !