3 Δεκεμβρίου 2017

Εκδηλώσεις για τη διαφορετικότητα στην Πιερία



Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1992 με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό την προώθηση δράσεων που θα επισημάνουν αφενός τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, και θα ευαισθητοποιήσουν αφετέρου το σύνολο της κοινωνίας σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Με την ευκαιρία της Ημέρας, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και οι φορείς ΑΜΕΑ του νομού Πιερίας διοργανώνουν ανοιχτές εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Β' ΔΑΚ θα πραγματοποιηθεί το 3ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης μικτών ομάδων με τη συμμετοχή της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης, του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης, του 4ου, του 11ου και του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, του Δημοτικού Σχολείου Ανδρομάχης και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Με τις εκδηλώσεις αυτές, που εστιάζουμε στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία και «φωτίζουμε» τις «ειδικές» ικανότητές τους. Είναι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης, ότι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !