15 Δεκεμβρίου 2017

Ολοκλήρωση ανακατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στη Ν. Μηχανιώνα



Μέσα σε μία περίοδο γενικευμένης κρίσης και λιτότητας, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει επωμιστεί ακόμα περισσότερα βάρη στους ώμους της με αποτέλεσμα, πέραν όλων των υπολοίπων, ο τομέας του αθλητισμού να υφίσταται έναν στραγγαλισμό άνευ προηγουμένου.




Έχοντας να ανταπεξέλθει σε αυτές τις δυσκολίες, χωρίς ωστόσο να υποτιμά ή να παραβλέπει τη σπουδαιότητα του αθλητισμού ως κοινωνική δραστηριότητα, αλλά και ως συνεκτικό δεσμό του κοινωνικού ιστού, μετά τα έργα ανακατασκευής του γηπέδου τένις και μπάσκετ στη Ν. Μηχανιώνα, με πρακτικές και αισθητικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν, ο Δήμος Θερμαϊκού ολοκλήρωσε τις εργασίες ανακατασκευής που είχαν ξεκινήσει στο γηπεδάκι ποδοσφαίρου 5χ5 του Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας, στο οποίο τοποθετήθηκε νέος χλοοτάπητας, ώστε η εμπειρία των αθλούμενων να καταστεί ποιοτική και ασφαλής.




Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, τονίζοντας τη

σπουδαιότητα του αθλητισμού τόσο ψυχαγωγικά, όσο και θεραπευτικά – σωματικά και ψυχικά - πρόσθεσε αναφορικά με τη σχέση του με την κοινωνία, ότι «Το κυριότερο γνώρισμα που καλλιεργείται μέσα από τον αθλητισμό είναι η άμιλλα. Αυτός ο σωστά και με ευγένεια επιδιωκόμενος συναγωνισμός, σήμερα περισσότερο από ποτέ, μέσα στις κοινωνίες αδράνειας, παθητικοποίησης και ατομισμού που διαμορφώνει ο σημερινός τρόπος ζωής, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εναλλακτική, που θα ωθήσει τον άνθρωπο σε δράση, στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του και στη μετατροπή του σε ένα ενεργητικό και συμμετοχικό ον, αρμονικά ενταγμένο στην κοινωνία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !