22 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη της Δημοσιογραφικής ομάδας του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης στο Συσσίτιο της Μητρόπολης



Τη Δευτέρα, 18/12/2017, η δημοσιογραφική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης επισκέφτηκε το Συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης, στον Σβορώνο, με σκοπό την δωρεά τροφίμων και ειδών υγιεινής.

Εκεί η ομάδα συναντήθηκε με τον πατέρα Κυριάκο, υπεύθυνο ιερέα του Συσσιτίου ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τη δράση του ιδρύματος και εξήγησε πώς λειτουργεί η διανομή του συσσιτίου σε εκείνους που το έχουν ανάγκη. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ο πατήρ Κυριάκος με προθυμία απάντησε στις απορίες των παιδιών. Μετά τον πατέρα Κυριάκο πήραν τον λόγο οι συνοδοί καθηγητές, πατέρας Κωνσταντίνος Κοσμάς, Ιωάννα Πεσερίδου και Κωνσταντία Καρπούζα, υπεύθυνοι τις δράσης και ο καθένας με τον ιδιαίτερο λόγο του ενέπνευσε μιλώντας, πραγματικά, από καρδιάς.

Στη συνέχεια σύσσωμη η πολυπληθής ομάδα επισκέφτηκε τις γερόντισσες, είτε στα ειδικά διαμορφωμένα σαλονάκια του ιδρύματος είτε στα δωμάτια τους, έψαλε τα κάλαντα, συζήτησε μαζί τους, φωτογραφήθηκε και προσπάθησε να δώσει μερικές στιγμές χαράς, ζεστασιάς και θαλπωρής.

Η καθεμία διαφορετική, άλλες σκυθρωπές, άλλες ανέκφραστες, άλλες δακρυσμένες από χαρά και συνάμα συγκίνηση, άλλες μελαγχολικές και άλλες με την ζωή να αντικατοπτρίζεται στα μάτια τους. Οι μαθητές έδωσαν αλλά και πήραν ευχές, γέλασαν, συγκινήθηκαν. Επόμενος προορισμός της ομάδας ήταν το Πάρκο των Χρωμάτων. Εκεί οι μαθητές ανέλαβαν το ρόλο των φωτογράφων - ρεπόρτερς αφού ‘’αναμείχθηκαν’’ με το κλίμα των γιορτών, αφήνοντας πίσω την καθημερινότητα του γηροκομείου, με στόχο πλέον την βιντεοσκόπηση και την φωτογράφιση χιουμοριστικών στιγμών της καθημερινότητας.

Γράφουν Καρασταμάτης Παναγιώτης

Κοντοφάκας Δημήτρης Λόγυρος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !