27 Ιανουαρίου 2019

Ανοίγει την Τρίτη η αυλαία των εκδηλώσεων «Φώτια 2019»




Ανοίγει την Τρίτη η αυλαία των εκδηλώσεων «Φώτια 2019»

Τα «Φώτια», ανοίγουν την Τρίτη 29 Ιανουαρίου την αυλαία τους στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», για να παρουσιάσουν εκδηλώσεις υψηλού πνευματικού και πολιτιστικού περιεχομένου, τιμώντας έμπρακτα τις βαθύτερες αξίες της Εκκλησίας και του πολιτισμού.


Ο σημαντικός αυτός θεσμός, που διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος», αναδεικνύει και φέτος το πολυδιάστατο του τόπου, με ένα ευρύ πρόγραμμα λατρευτικών, θεολογικών, μουσικών, καλλιτεχνικών και επιστημονικών εκδηλώσεων.

Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ως θέμα «Ενορία: κύτταρο ζωής» και θα πραγματοποιηθούν όλες στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος».

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ζωντανή και οργανωμένη Ενορία είναι το κύτταρο της Εκκλησίας μας. Και για κάθε χριστιανό το κέντρο της ζωής του και το δεύτερο σπίτι του. Στην Ενορία εκφράζεται η αγάπη των Χριστιανών-Ενοριτών προς τον Θεό και τους συνανθρώπους τους. Στο πλαίσιο αυτό, τα Φώτια θα αποτελέσουν και φέτος σημείο αναφοράς για την Ορθοδοξία και τον πολιτισμό. H αναγέννηση του πνευματικού μας βίου είναι συνυφασμένη με την αναγέννηση της Ενορίας και την ανακάλυψη του σημαντικού και σπουδαίου ρόλου που αυτή καλείται, μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει στη σημερινή εποχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !