24 Ιανουαρίου 2018

Ολοκλήρωση Προγράμματος Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας



Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των 12ώρων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης είχε ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και πραγματοποιούνταν εβδομαδιαίως σε ομάδες των 25 ατόμων. Εκπαιδεύτηκαν συνολικά τετρακόσιοι τρεις (403) αστυνομικοί και πολιτικό προσωπικό, που υπηρετούν στο Νομό Πιερίας. Τα μαθήματα διεξήχθησαν από τον Αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, κ. Δημήτριο Κατιρτζή και τον Υπαρχηγό κ. Ναούμ Οικονόμου.

Στόχος του προγράμματος ήταν, στο δύσκολο έργο που επιτελεί καθημερινά το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην προάσπιση του δημοσίου αγαθού της ασφάλειας, η αποτελεσματική διαχείριση στο αρχικό ακόμη στάδιο ενός τραυματισμού, ενός τροχαίου ή οποιουδήποτε άλλου κρίσιμου περιστατικού που ενδέχεται να συμβεί σε ένα συνάνθρωπό μας ή ακόμα και σε ένα συνάδελφό τους, μέχρι να φτάσει εξειδικευμένη βοήθεια.

Η Εθελοντική Διοίκηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης επιθυμεί να εκφράσει τη χαρά και την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων εκπαίδευσης, να ευχαριστήσει την Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας και ιδιαίτερα τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Τζήμα, για την άριστη συνεργασία και να εκφράσει την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !