21 Δεκεμβρίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ



Ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενών Κατερίνης, στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της υγείας των μελών των ΚΑΠΗ του ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης υλοποιήθηκαν το διήμερο 29, 30/11, καθώς και στις 20/12.




Ειδικότερα, αφετηρία των δράσεων αποτέλεσε η ομιλία (29/11), με θέμα την πρόληψη της άνοιας και την έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών της, από την ψυχιατρική νοσηλεύτρια και υπεύθυνη του Κέντρου , Χριστίνα Πετρίδου.




Όπως είναι γνωστό, η άνοια αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, ενώ όπως επισημάνθηκε, τα μέλη είναι εξαιρετικά σημαντικό να λάβουν τις κατάλληλες πληροφορίες, για τη διαχείρισή του, προκειμένου να μπορούν να ξεπεράσουν το στίγμα και την παραπληροφόρηση που το περιβάλλει.




Την επόμενη ημέρα (30/11) πραγματοποιήθηκαν σε μέλη που επιθυμούσαν από την ψυχολόγο του Κέντρου Μαρία Μανάκου τo λεγόμενo mini mental state examination test (σύντομη εξέταση νοητικής κατάστασης), καθώς και μία σειρά εργοθεραπευτικών ασκήσεων νοητικής ενδυνάμωσης, από την εργοθεραπεύτρια του Κέντρου Δήμητρα Πετρίδου, ενώ σε περιπτώσεις που κρίθηκε απαραίτητο, θα υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση.




Επίσης, στις 20/12, η χορωδία των ΚΑΠΗ επισκέφτηκε τις δομές του Κέντρου, οι οποίες στεγάζονται στο παλιό νοσοκομείο Κατερίνης, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του, διασκέδασαν και εμψύχωσαν τους ωφελούμενους της δομής με τραγούδια και χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Τη χορωδία συνόδευαν ο πρόεδρος των ΚΑΠΗ - αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Αναστάσιος Παπαζήσης, καθώς και υπάλληλοι των ΚΑΠΗ.




Τέλος, τα μέλη της χορωδίας έκαναν τη βόλτα τους στο πάρκο των χρωμάτων και δήλωσαν ενθουσιασμένα από την εορταστική ατμόσφαιρα και τον πλούσιο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Στην συνέχεια απόλαυσαν τον καφέ τους στο Β΄ ΚΑΠΗ όπου τους προσφέρθηκαν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !