20 Δεκεμβρίου 2017

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΗΧΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ



Ήταν μια φανταστική βραδιά, από αυτές που λες, «ήμουν τυχερός που βρέθηκα εκεί». Από τη μια, ο φανταστικός χώρος της αυλής του χριστουγεννιάτικου χωριού και οι φιλόξενοι άνθρωποι που σε υποδέχονται με απλόχερη καλοσύνη και γλυκό χαμόγελο.





Από την άλλη οι εξαίσιες μουσικές της μοναδικής Ορχήστρας Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, σε συνδυασμό με τη μαγευτική φωνή της Γλυκερίας, της μεγάλης μούσας του γνήσιου ελληνικού τραγουδιού, πλαισιωμένης με τέσσερεις καταπληκτικές δικές μας φωνές, της Φιλιώς Σέρβου, της Δήμητρας Αντωνακούδη, του Βασίλη Τσαχουρίδη και του Νίκου Μπίνου και βέβαια τη μουσική μαεστρία του Νίκου Πατρή που κάθε φορά μας εκπλήσσει με τις δουλειές του.


Ήταν τόσο ενθουσιασμένος ο κόσμος, που παρά το τσουχτερό κρύο, χόρεψε, τραγούδησε, χειροκρότησε και γεύτηκε τα εδέσματα και τα ποτά που πρόσφεραν οι φιλόξενοι εθελοντές του χριστουγεννιάτικου χωριού του κόσμου.


Ο Ηλίας Τσολακίδης, η ψυχή όλου αυτού του πρωτοποριακού κοινωνικού εγχειρήματος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο, με λόγια μεστά, με λόγια καρδιάς, μίλησε για αυτό το θαύμα που συμβαίνει στον εγκαταλειμμένο πριν πέντε χρόνια καπνικό σταθμό. Αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που έχει δημιουργήσει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας και στα μελλοντικά της σχέδια. Καυτηρίασε τη στάση τοπικών αρχόντων, που αντί να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, την πολεμούν.


Κλείνοντας ευχαρίστησε τις εκατοντάδες των εθελοντών και τις χιλιάδες των πολιτών που στηρίζουν με κάθε τρόπο της πρωτοβουλίες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης. «Συγκεντρώσαμε σήμερα, είπε ο κ. Τσολακίδης, χάρη σε εσάς, τόνους τρόφιμα και άλλα προϊόντα, τα οποία θα σταλούν σε κοινωφελή ιδρύματα και ανήμπορους συμπολίτες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την γενναιόδωρη ανταπόκριση σας στο κάλεσμά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μεγάλη και σπουδαία κυρία του ελληνικού μας τραγουδιού, τη Γλυκερία, για την αφιλοκερδή της συμμετοχή στη σημερινή μας εκδήλωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα καταπληκτικά παιδιά της περίφημης Ορχήστρας Νέων Δίου, το μαέστρο και τους ερμηνευτές και βέβαια στον πρόεδρο αυτού του μουσικού οικοδομήματος, το φίλο Γρηγόρη Παπαχρήστο, που στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, θα είναι πάντα εδώ, καθημερινά στον αγώνα, για το συνάνθρωπο, για μια καλύτερη κοινωνία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !