26 Μαΐου 2020

Δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην Έδεσσα



Ο Δήμος Έδεσσας σε λίγες ημέρες θα θέσει σε λειτουργία το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο αναμένεται να αξιοποιηθεί τόσο από τους δημότες όσο και από τους επισκέπτες της πόλης της Έδεσσας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου έφερε την ιδέα για δημιουργία ποδηλατοδρόμου στα έργα κατασκευής πεζοδρομίων που υλοποιούνται. Ουσιαστικά επεκτείνονται τα πεζοδρόμια σε δρόμους που υπάρχει δυνατότητα και ενώ διατηρείται ο χώρος των πεζών δημιουργούνται και λωρίδες για τα ποδήλατα, που θα έχουν διαφορετικό χρώμα και σήμανση. Αυτό το υβριδικό είδος ποδηλατοδρόμου, που θα προκύψει από την επέκταση του πεζοδρομίου, επιλέγεται διότι η ρυμοτομία της πόλης δεν επιτρέπει την ανάπτυξη ποδηλατοδρόμων με τις προδιαγραφές που υπάρχουν χωρίς να χαθούν θέσεις παρκινγκ, που είναι πολύτιμες ειδικά για το κέντρο της πόλης. Αντιθέτως, με την υλοποίηση αυτής της ιδέας δεν χάνονται θέσεις παρκινγκ και οι πεζοί θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους χώρους που τους παρέχονται και σήμερα.



Ο πρώτος στόχος για δημιουργία ποδηλατοδρόμου είναι να ξεκινάει από το Ξενία και να καταλήγει στην περιοχή των Καταρρακτών. Η παρέμβαση ανακατασκευής των πεζοδρομίων του κέντρου θα ενταχθεί στο εγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργίας Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !