26 Ιανουαρίου 2019

"ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΘΩΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ"



Αυτοί που δήθεν από θέμα αρχής και ιδεολογίας ευαγγελίζονται την κοινωνική συναίνεση, τον κοινωνικοεταιρισμό, επικαλούνται τους κοινωνικούς διαλόγους σαν μέσο επίλυσης μεταξύ διαφορών κοινωνικών ομάδων και προβάλλουν την «εθνική» ενότητα σαν πανάκεια για την πρόοδο της χώρας, είναι αυτοί που στηλιτεύουν με τον χειρότερο τρόπο την αντίθετη πολιτική άποψη από αυτούς, επιτίθονταν χοντροκομμένα, μνησίκακα και με μονοκόμματο ισοπεδωτικό λόγο.

Τόσο ενωτικοί είναι στην αδιέξοδη πολιτική τους σκέψη.

Κόλακες της αστικής εξουσίας που επικαλούνται και ονειρεύονται πόστα, της ιδιοτέλειας, της αυταρέσκειας, του παραγοντισμού, στοχοποιούν και απειλούν πολιτικούς που έχουν αντίθετη άποψη από αυτούς, κάνοντας σινιάλα στην σκιώδη φασιστική βία.

Πρόκειται για ανεύθυνη συμπεριφορά, τουλάχιστον ατυχής από μέρους του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της παράταξης του κυρίου Χιονίδη, Θωμά Αναστασιαδή, ο οποίος σε κείμενο του λέει ότι προσωπικά κηρύττει του 3 βουλευτές του Σύριζα ανεπιθύμητους πολίτες της πόλης μας.

Να ξέρετε κύριε Αναστασιάδη αυτός που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά και τη πολιτική θέλει δεν θέλει δίνει το παράδειγμα.

Αυτή η επίκληση εντάσσεται στην λογική της διαρκής έντασης και περικλείει κεκαλυμμένη βία.

Αλήθεια αυτή την στρατηγική περιέχει το σύνθημα της «εθνικής» ενότητας, που φαντάζομαι είστε υπέρμαχος κύριε Αναστασιάδη ? ή είναι το αμπαλάρισμα αντιδραστικών απόψεων και η αθώωση μιας πολιτικής με πολλές εκδοχές που αντιστρατεύεται τα λαϊκά συμφέροντα?

Ρητορικό το δεύτερο σκέλος των ερωτημάτων, γιατί η «εθνική» ενότητα δεν είναι τίποτα άλλο σε αυτό το σύστημα, παρά μόνο η ταύτιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, με τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού, για να υποσκάψουν την ταξική πάλη και να υποτάξουν χωρίς αντιστάσεις στις αξιώσεις του κεφαλαίου, τις κοινωνικές – λαϊκές ανάγκες, να τις κατακρημνίσουν, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, σαν μια προοπτική λογικής μονόδρομου και δεδομένου.

Ναι η συμφωνία των «Πρεσπών» είναι μια κακή συμφωνία. Και είναι κακή γιατί την σχεδίασαν και την προώθησαν, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε

Είναι αυτοί που φαντάζομαι κύριε Αναστασιάδη τους θεωρείται συμμάχους σας και εταίρους σας και ότι η προοπτική της χώρας μας βρίσκεται εκεί.

Αλλά αυτούς που θεωρείται συμμάχους και εταίρους είναι αυτοί πρώτα που πρόβαλλαν και προώθησαν αυτή την επαίσχυντη συμφωνία που περιέχει και ανιστόρητα στοιχεία περί μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας.

Κάτι που εσείς σαν οργανωτής των συλλαλητηρίων «ξεχάσατε» να αναδείξετε, να καταγγείλετε και κυρίως να αντιπαλέψετε και πλειοδοτήσατε στον εθνικισμό και στην δημιουργία ενός τυχοδιωκτικού μισαλλόδοξου κλίματος, δίνοντας χώρο να δράσουν πλάι σας, ναζιστικές, φασιστικές συμμορίες, που επιζητούν σήμερα λυντσαρίσματα, παρασέρνοντας σε αυτό πολλούς εφήβους και νέους.

Θα ήταν άδικο να μην υπενθυμίσω ότι η λογική της έμμεσης επικήρυξης και της επίκλησης περί ανεπιθύμητων πολιτικών πρώτα πρωταγωνίστησαν οι «αγανακτισμένοι» των πλατειών το 2012, που ο Σύριζα είτε ανοιχτά, είτε συγκαλυμμένα, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.

Και η μια μεριά και η άλλη, με την μορφή που παίρνει ο διπολισμός στην χώρα μας σήμερα, Σύριζα και διάφοροι πρόθυμοι από την μια, Ν.Δ με άλλους πρόθυμους ένα στόχο είχαν και έχουν.

Τον εγκλωβισμό του λαού στα όρια του συστήματος, με παροδικά ξεσπάσματα εκτόνωσης, αναχαιτώντας κάθε σκίρτημα ριζοσπαστικοποίησης της λαϊκής συνείδησης και οργανωμένης έκφρασης της, βάζοντας επιπλέον εμπόδια στην χειραφέτηση του λαού, από την αστική πολιτική, αστική ιδεολογία.

Γιατί στο νέο δίπολο που στήνεται όπως παλιότερα με τον δικομματισμό, υπάρχει στρατηγική σύμπλευση από τα κόμματα αυτά, που είναι η μακροημέρευση του καπιταλισμού, η διαιώνιση του, μέσο της διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής και της ικανότητας χειραγώγησης -εγκλωβισμού του λαού.

Σε αυτό τον στρατηγικό στόχο συμφωνούν, ομονοούν. Στις τακτικές έχουν διαφορές, στο μείγμα της πολιτικής που θα εξυπηρετήσει πιο αποτελεσματικά την αντεργατική – αντιλαϊκή στρατηγική.

Αυτή την πολιτική θέλουν να εφαρμόσουν στους Δήμους και την Περιφέρεια οι εκλεκτοί του συστήματος που εμφανίζονται με τον μανδύα του «ανεξάρτητου» και «ακομμάτιστου», για να υφαρπάξουν την λαϊκή ψήφο και να την καταθέσουν στην πολιτική των κομμάτων τους, υπηρετώντας ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο λαός δεν πρέπει να εμπιστευτεί τα δήθεν «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια της Ν.Δ και του Πασοκοσυριζα και να κάνει το βήμα, άσχετα αν δεν συμφωνεί σε όλα και να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στους 3 δήμους του νομού και στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τον Αβραμόπουλο Σωτήρη.




Υ.Γ. Χρόνια ολόκληρα τρώνε συνάνθρωποι μας δακρυγόνα σε πορείες και συλλαλητήρια αλλά δεν το έκαναν θέμα κύριε Θωμά Αναστασιάδη.
Σαββίδης Παναγιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !