31 Ιανουαρίου 2019

Ανοικτή επιστολή του Γιώργου Παπαδημητρίου προς τους δημότες της Κατερίνης



Σε όλη μου τη ζωή έζησα με 2 βασικούς κανόνες. Να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής και ν’ αγαπώ τον τόπο μου. Αυτά πρεσβεύω όλα μου τα χρόνια, και με βάση αυτές τις αξίες αποφάσισα κατ’ αρχάς να ασχοληθώ με τα κοινά. Οι λόγοι για τους οποίους επέλεξα να συμπορευθώ με τον Θανάση τον Λιακόπουλο είναι οι εξής:



1ον) Με τον Θανάση μας δένει μια μακρόχρονη φιλία. Γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά, είμαστε γειτονόπουλα, τον γνωρίζω πολύ καλά και γνωρίζω τις προθέσεις του για τον τόπο, οι οποίες ταυτίζονται με τις δικές μου.



2ον) Είναι ο πρώτος, και ο μόνος που ήλθε αυτοπροσώπως να με βρει και να με τιμήσει με την πρότασή του. Αυτό για μένα έχει τεράστια αξία, διότι θεωρώ ότι στο πρόσωπό μου ο Θανάσης ο Λιακόπουλος βρήκε έναν άνθρωπο άξιο ν’ ανταπεξέλθει στις ανάγκες της διοίκησης ενός Δήμου. Η εκτίμηση βεβαίως είναι αμοιβαία σε ότι αφορά το ποιόν του χαρακτήρα, τις γνώσεις και την διάθεση προσφοράς.



3ον) Είμαι έτοιμος και θέλω να προσφέρω το καλύτερο δυνατό που μπορώ, διότι πιστεύω ότι η εκ του ασφαλούς κριτική από τον καναπέ μας χωρίς προσωπικούς αγώνες και δράση δεν βοηθάει τον τόπο. Θεωρώ ότι όλοι μας πρέπει να γίνουμε ενεργοί πολίτες και ν’ αναλάβουμε δράση παίρνοντας πια την κατάσταση στα χέρια μας, γιατί μόνο έτσι ο τόπος μας θα έχει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, και για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας.



Με την ευκαιρία θέλω να δηλώσω ότι:



Α) Μέσα από την 30χρονη πορεία μου ως ελεύθερος επαγγελματίας εκτιμώ πως είμαι πλέον έτοιμος και γεμάτος γνώση να προσφέρω στον Δήμο και στους συνδημότες μου όλη αυτή την εμπειρία μου προς όφελος όλων μας.



Β) Η συμμετοχή μου αύριο στη νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης θα είναι αμισθί. Δεν θέλω σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να εισπράξω κανένα αντίτιμο για τις υπηρεσίες που θα προσφέρω στους συμπολίτες μου. Ακόμη και αν η θέση που θα μου εμπιστευθεί ο δήμαρχος Θανάσης Λιακόπουλος, περιλαμβάνει μισθό, δηλώνω από τώρα ότι δεν θα τον δεχθώ και θα ζητήσω από τον δήμαρχο να τον διαθέσει όπου αλλού αυτός εκτιμά ότι υπάρχει περισσότερη ανάγκη.



Γ) Είμαι έτοιμος να υπογράψω επίσημη δέσμευση ότι ο Δήμος, από την στιγμή που θα συμμετέχω στη νέα διοίκηση ως στέλεχος, δεν θα αγοράσει από την επιχείρησή μου προϊόντα. Δεν θέλω ούτε ένα ευρώ. Και αυτό το δηλώνω για να μην υπάρξουν κενά ή πονηρές σκέψεις σε σχέση με την προηγούμενη δήλωσή μου.



Δ) Τελευταίο και πιο βασικό πράγμα που θέλω να δηλώσω είναι ότι καταθέτω στην διάθεση των δημοτών, δημοσιογράφων και όποιου άλλου επιθυμεί το Ε9 της φετινής φορολογικής μου δήλωσης έτσι ώστε να συγκρίνει κανείς τα περιουσιακά μου στοιχεία με εκείνα της χρονιάς που θ’ αποχωρήσω από την διοίκηση του Δήμου. Αυτό άλλωστε για μένα δεν είναι κάτι καινούριο, αφού το έχω ξανακάνει σε κάθε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στην οποία συμμετείχα στο παρελθόν.



Με την παρούσα ανοικτή επιστολή μου θεωρώ ότι απαντώ σε κάθε ερώτημα ή απορία έχει δημιουργηθεί και εκφράζεται για μένα, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου. Παρ’ όλα αυτά είμαι στην διάθεση του καθένα που θα χρειαστεί περισσότερες διευκρινήσεις.



Με εκτίμηση



Γιώργος Παπαδημητρίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον κ. Θανάση Λιακόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !