4 Οκτωβρίου 2017

«Είμαι Μακεδόνας του Αιγαίου»



Oι προκλήσεις των Σκοπιανών για το ζήτημα της ονομασίας δεν έχουν τέλος και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας επανήλθε με νέες δηλώσεις για το θέμα.

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ, περί ου λόγος, με καταγωγή από την Ελλάδα, έβαλε πάλι τις δικές του «κόκκινες» γραμμές σε μια νέα διαπραγμάτευση για την επίλυση της διαφοράς της ονομασίας με την Ελλάδα. O Nτιμιτρόφ έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να αποκλεισθούν από την διαπραγμάτευση θέματα ταυτότητας χωρίς να διευκρινίζει ποια είναι αυτά, ενώ παραπέμποντας και στην καταγωγή του από «Μακεδόνες του Αιγαίου» υποστήριξε ότι πρέπει να «υπερβούμε την ιστορία».

Oι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών τής πΓΔΜ γίνονται λίγο πριν από την συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ στην Θεσσαλονίκη μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά, όπου στο περιθώριο αναμένεται να υπάρξει μια ακόμη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Παρουσιάζοντας το έργο του Υπουργείου του στην συμπλήρωση εκατό ημερών της κυβέρνησης Ζάεφ ο κ. Nτιμιτρόφαναφέρθηκε ουσιαστικά στη δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ότι προϋπόθεση για να προχωρήσει η ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ είναι η επίλυση της διαφοράς για το όνομα και η εγκατάλειψη κάθε είδους αλυτρωτισμού, κάτι που η σκοπιανή πλευρά ερμηνεύει, σε συνδυασμό και με την πρόταση για erga omnes εφαρμογή της λύσης, ως προσπάθεια διαπραγμάτευσης της «Μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας.

http://www.iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !