4 Οκτωβρίου 2017

Επιχείρηση απεγκλωβισμού στον Όλυμπο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός Τσέχου ορειβάτη βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην περιοχή Κακόσκαλα στον Όλυμπο, σε υψόμετρο 2.700 μέτρα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 14.55 από το προξενείο της Τσεχίας και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των μελών της Οργάνωσης, για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό του άντρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Τσέχος είχε πτώση στην περιοχή κοφτό Κακόσκαλας.

Ο άντρας εντοπίστηκε στις 16.05 από τους διαχειριστές του καταφυγίου Κάκαλος, σοβαρά τραυματισμένος και για τη διακομιδή του έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma. Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο κατέφθασε και ο διαχειριστής του καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός. Στο μεταξύ, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που βρισκόταν ήδη στον Όλυμπο, έχουν ξεκινήσει και οδεύουν στο σημείο του ατυχήματος, για να υποστηρίξουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού του ορειβάτη.

Στο σημείο σπεύδουν, επίσης, και στελέχη της ΕΜΑΚ.

Μέσω του δικτύου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκαν από την αρχή τα καταφύγια του Ολύμπου και ζητήθηκε η συνδρομή όσων ήταν διαθέσιμοι να υποστηρίξουν την επιχείρηση. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των καταφυγίων Κάκαλος, Αποστολίδης και Σπήλιος Αγαπητός.
http://lefteria.blogspot.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !