21 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιεξουσιαστές... καταζητούν 22 αστυνομικούς



Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ ύστερα από διαδικτυακές αναρτήσεις από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, φωτογραφιών 22 αστυνομικών, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως «καταζητούμενοι».

Όπως αναφέρει το vima.gr, στο συγκεκριμένο κολάζ εμφανίζονται οι αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα σε πρόσφατο και προγενέστερο χρόνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι εξ αυτών είναι συνοδοί ασφαλείας, ενώ άλλοι είναι αστυνομικοί που μετέχουν σε ομάδες εποπτείας και συλλήψεων, όταν λαμβάνουν χώρα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται «στην εντυπωσιακή μεθοδικότητα των αναρχικών» ως ένα δείγμα της ελευθερίας δράσης που έχουν αποκτήσει. Παράλληλα διερωτώνται για τη στόχευση της δημοσιοποίησης του συγκεκριμένου οπτικού υλικού, εκφράζοντας φόβους για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών που υπηρετούν σε κρίσιμες υπηρεσίες.

Τέλος επισημαίνουν ότι και στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί η δημοσιοποίηση μεμονωμένων φωτογραφιών αστυνομικών με πολιτικά, ωστόσο αυτή η μαζική φωτογράφηση θεωρείται πρωτοφανής κι ίσως προκαλέσει σειρά προβλημάτων για την ασφάλεια των αστυνομικών αλλά και στις ενέργειες ειδικών υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι φωτογραφία φέρεται να έχει αναρτηθεί από χρήστες του διαδικτύου με λεζάντα «άνθρωποι δίχως πρόσωπα, χωρίς διακριτικά, ανάμεσα μας» και πρόσθετη αναφορά «οι ασφαλίτες αυτοί δεν θα ξαναχαθούν μεταξύ μας».

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !