19 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση της ΚΝΕ στο Λιτόχωρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Αυγούστου, στο θεατράκι του πάρκουΛιτοχώρου, η εκδήλωση της ΚΝΕ που έγινε στο πλαίσιο του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»...
Πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, από το Λιτόχωρο αλλά και την ευρύτερη Νότια Πιερία, παρακολούθησαν το πρόγραμμα της προφεστιβαλικής. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το βίντεο - αφιέρωμα στην Αντίσταση στο Λιτόχωρο ενάντια στο φασισμό με απόσπασμα συνέντευξης από αγωνιστές του Λιτοχώρου, μέλη της ΚΟΒ Λιτοχώρου, αλλά και φίλους του Κόμματος.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία από τον Κώστα Σιδηρόπουλο, στέλεχος της Επιτροπής Περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία από τοπικό συγκρότημα, ενώ στο χώρο υπήρχαν βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» και παιδότοπος.
Επιτυχημένη ήταν και η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Δημαρχείο της Αμφίπολης στο Ροδολίβος στις Σέρρες.
Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε φωτογραφικό αφιέρωμα με θέμα την ηρωική δράση των μαχητριών του ΔΣΕ αλλά και χάρτης, που σχεδιάστηκε φέτος με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού και ο οποίος αποτυπώνει τη δράση του ΔΣΕ την περίοδο 1947 - 1949 στην περιοχή των Σερρών.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Μάριος Παλάντζας, Γραμματέας της ΤΟ Σερρών της ΚΝΕ. Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στα «Μακρονησιώτικα» του Γ. Ρίτσου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι. Στο χώρο λειτουργούσε βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !