19 Αυγούστου 2016

Σύκο: Μια από τις καλύτερες επιλογές για το καλοκαίρι

Το σύκο είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή από τα φρούτα του καλοκαιριού. Τα σύκα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες μέταλλα όπως το ασβέστιο, ο χαλκός, το μαγνήσιο, το σίδηρο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος, αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Τα φρέσκα κυρίως σύκα αποτελούνται από 80 % νερό κι είναι απαλλαγμένα από λίπος και χοληστερίνη. Η θερμιδική τους αξία είναι υψηλή, γι αυτό και θα ήταν καλό ν γίνεται συνετά η κατανάλωση τους.


Πως μας βοηθάει
1. Συμβάλλει στην κτπολέμηση της δυσκοιλιότητας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες
2. Μειώνουν τη χοληστερίνη και ειδικότερα την LDL χοληστερόλη και ρίχνουν επίσης την πίεση.
3. Προστατευουν και βοηθούν τα οστά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των σύκων σε ασβέστιο
4. Λειτουργεί κατά των ελεύθερων ριζών προστατεύοντας τον οργανισμό από λοιμώξεις και εκφυλιστικές ασθένειες.
5. Συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης
6. Έχουν προστατευτικό ρόλο στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες από τον καρκίνο του μαστού.
7. Προλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις.



Καραγιώργη Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !