15 Μαρτίου 2016

Πουρές φάβας με βελούδινη γεύση

Χρειαζόμαστε: φάβα σαντορινιώτικη (ή άλλη της αρεσκείας μας), νερό, κρεμμύδι (και ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα), φύλλο δάφνης, αλατοπίπερο, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μουλιάζουμε τη φάβα σε μπόλικο νερό για 2 ώρες, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά. Τη βάζουμε
σε κατσαρόλα με κρύο νερό, κρεμμύδι κομμένο στη μέση και φύλλο δάφνης και τη βράζουμε ώσπου να χυλώσει. Στα πρώτα στάδια βρασμού ξαφρίζουμε τακτικά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει (αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νεράκι σ` αυτή τη φάση). Αφού βράσει και χυλώσει, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε χυμό λεμονιού, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και την πολτοποιούμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και ελαιόλαδο.

Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !