2 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο πιάνου του Νίκου Τασόπουλου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 το σεμινάριο πιάνου του Νίκου Τασόπουλου στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης με θέμα τα «44 παιδικά κομμάτια για πιάνο πάνω σε ελληνικούς σκοπούς» του Γιάννη Κωνσταντινίδη. Το σεμινάριο αποτέλεσε ολοκλήρωση του μουσικού πρότζεκτ που διοργάνωσαν την περσινή χρονιά οι καθηγητές πιάνου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, Παυλίδης Σ., Κίτσιος Σ., Κυριαζίδου Ε., Σιδερίδου Ε. και Χαλάτση Ε.

Σε ένα φιλικό εκπαιδευτικό πλαίσιο, ο γνωστός πιανίστας και παιδαγωγός του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορία της συγγραφής των συγκεκριμένων έργων από τον Γ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος συνδύασε με αριστοτεχνικό τρόπο το ελληνικό παραδοσιακό στοιχείο με την έντεχνη δυτική ευρωπαϊκή μουσική.



Στη συνέχεια, οι μαθητές/μαθήτριες από τις τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου του σχολείου παρουσίασαν τα επιλεγμένα κομμάτια τους, βελτιώνοντας τα προοδευτικά, έχοντας για οδηγό τις στοχευμένες παρατηρήσεις και τα σχόλια του κ. Νίκου Τασόπουλου, καθώς ο ίδιος τους έπαιζε αντίστοιχα παραδείγματα στο πιάνο.

Ο κ. Τασόπουλος προσέφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στο πιάνο τόσο από πλευράς τεχνικής όσο και μουσικής ερμηνείας, υπογραμμίζοντας τη σημασία των σωστών δαχτυλισμών, αλλά και τη συνεχή μουσική κριτική ακρόαση της μελωδίας (παραδοσιακού σκοπού) και του ρυθμού στο κάθε κομμάτι του Κωνσταντινίδη.

Στο τέλος, ο κ. Τασόπουλος συνεχάρηκε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθεια τους να μελετήσουν τα «44 παιδικά κομμάτια για πιάνο» του Γ. Κωνσταντινίδη, έργα υψηλού επιπέδου δυσκολίας, καθώς επίσης και τους καθηγητές πιάνου του σχολείου που είχαν την πρωτοβουλία να διδάξουν τα συγκεκριμένα έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !