1 Δεκεμβρίου 2017

Καταγραφή και αποτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις



Συγκρότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας Επιτροπών Ελέγχου, Καταγραφής και Αποτίμησης ζημιών σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στην Πιερία

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Στεκόμαστε με υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και έμπρακτη υποστήριξη δίπλα στους συμπολίτες μας που επλήγησαν»

Στη συγκρότηση Επιτροπών Ελέγχου, Καταγραφής και Αποτίμησης ζημιών σε πληγείσες επιχειρήσεις, προχώρησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, προκειμένου να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Πιερία μετά το πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας με το όνομα «Ευρυδίκη», που είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα, έχουν συγκροτηθεί έξι (6) τριμελής επιτροπές που από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 έχουν ξεκινήσει το έργο τους, που αφορά αυτοψίες σε επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω πληγείσες επιχειρήσεις υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον αρμόδιο Δήμο, οι οποίες στη συνέχεια διαβιβάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την άμεση διενέργεια των αυτοψιών.

Ήδη, οι Επιτροπές έχουν μεταβεί σε πληγείσες επιχειρήσεις του Δήμου Κατερίνης και του Δήμου Δίου-Ολύμπου, αφού προηγουμένως οι επιχειρήσεις είχαν καταθέσει τις απαραίτητες αιτήσεις στους οικείους Δήμους.

Σημειώνεται, ότι, πληροφορίες για ΤΟΕΒ και στραγγιστικά δίκτυα θα παρέχονται από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας (ισόγειο-γραφεία Νο 3 και Νο 8). Στα παραπάνω γραφεία μπορούν να απευθύνονται και αγρότες καθώς και κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Παράλληλα, οι πληγέντες μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Πιερίας (4ος όροφος, γραφείο Νο 409 και Νο 410).

Την αμέριστη συμπαράστασή της στους πολίτες και τους επιχειρηματίες της Πιερίας που επλήγησαν εκφράζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας που ζητά από την πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά κυρίως την κατασκευή έργων υποδομής που θα αποτρέψουν στο μέλλον αντίστοιχες δυσάρεστες καταστάσεις.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων και με τη συγκρότηση των έξι Επιτροπών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα συμβάλλουμε στην άμεση καταγραφή των ζημιών τους. Στεκόμαστε με υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και έμπρακτη υποστήριξη δίπλα στους συμπολίτες μας που επλήγησαν και θα βοηθήσουμε με την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποστολή των πρακτικών στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι θα κινήσουν τη διαδικασία των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την Πιερία», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !