27 Νοεμβρίου 2017

Κάστανα : ένα φθινοπωρινό τρόφιμο

Τα κάστανα είναι αμυλούχα τρόφιμα τα οποία καταναλώνονται τους φθινοπωρινούς μήνες. Μπορούν  να καταναλωθούν είτε βραστά είτε ψητά. Αποδίδουν περίπου 370 θερμίδες ανα 100 γρ. γι αυτό πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή καθώς  μπορεί να αυξηθεί το σωματικό βάρος. Περιέχουν 48% νερό, έχουν ελάχιστο λίπος,  έχουν αρκετή ποσότητα πρωτεινών  η οποία μπορεί να είναι κ όσο  ενός αυγού.
Στα κάστανα μπορούμε να βρούμε πολλές βιταμίνες όπως Β1, Β2, Βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, νάτριο και κάλιο. Τέλος  τα κάστανα περιέχουν και μονοακόρεστα ω-3 λιπαρά οξέα και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
Ιδιότητες του κάστανου
Συμβάλλει στη μείωση της LDL  χοληστερόλης και αντίστοιχα στην αύξηση της HDL χοληστερόλης
Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Εμποδίζει την εμφάνιση παθήσεων της καρδιάς και των αρτηριών
Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου
Έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες (λόγω του μαγνησίου)

Tips!!!!!!
Τα κάστανα δεν πρέπει να καταναλώνονται από άτομα που πάσχουν από διαβήτη ενώ  άτομα με κοιλιοκάκη μπορούν να τα καταναλώσουν άφοβα καθώς δεν περιέχουν γλουτένη

Anna Karagiorgi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !