26 Δεκεμβρίου 2016

Λάρισα: Θρήνος για τη Μυρτώ Παπαθανασίου



Η Λάρισα του πολιτισμού και της μουσικής είναι φτωχότερη από χθες το βράδυ, καθώς έφυγε σε ηλικία 82 ετών ο Παναγιώτης Παπαθανασίου, επί μακρόν πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας και πατέρας της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο, Μυρτώς Παπαθανασίου.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του μία τεράστια παρακαταθήκη από την πολυετή και πολυσχιδή δράση του ιδίως στη χορωδιακή μουσική. Ήταν χορωδός για περισσότερο από εξήντα χρόνια! Είχε την ευτυχία να δει και τις δύο κόρες του την Μυρτώ και την Ήβη, να ασχολούνται με τη μουσική και ιδιαίτερα την Μυρτώ, να διαπρέπει στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Στην επίσημη σελίδα της Μυρτώς Παπαθανασίου στο facebook, από τα ξημερώματα της Δευτέρας υπάρχει μόνον μαύρο φόντο, σε ένδειξη πένθους για τον πατέρα της.

«Η Λάρισα είναι σαφώς πιο φτωχή μουσικά. Ήταν πολύ σημαντική η προσφορά του Παναγιώτη στην εξέλιξη της μουσικής και ιδιαίτερα της χορωδιακής μουσικής» τόνισε σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας.

Ο Παναγιώτης Παπαθανασίου αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ διατηρούσε για δεκαετίες κατάστημα επί της οδού Κούμα.

Επί δημαρχίας του αείμνηστου Λαμπρούλη, ήταν επί οκτώ χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μουσικού Ωδείου Λάρισας.

Όπως αναφέρει το Onlarissa.gr, η εξόδιος ακολουθία του θα ψαλεί αύριο στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

youweekly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !