22 Δεκεμβρίου 2016

Πάνω από 10 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα SM Αρβανιτίδη



Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο, πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης), οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι τουλάχιστον 10 μήνες. Οι 1400 εργαζόμενοι και εργαζόμενες των σούπερ μάρκετ Καρυπίδης, έρχονται αντιμέτωποι με την απληρωσιά και ότι αυτό συνεπάγεται (απλήρωτα ενοίκια, λογαριασμοί, φροντιστήρια παιδιών, κλπ), όντας θύματα των ανταγωνισμών των μεγάλων επιχειρηματιών.

Το σχέδιο της εργοδοσίας το έχουμε ξαναδεί να παίζεται και με άλλους εργοδότες. Πιέζουν τους εργαζόμενους να αποδεχτούν 50% κούρεμα στα χρωστούμενα δεδουλευμένα, να υπογράψουν ατομική σύμβαση με 20% μείωση στο μισθό τους και, επιπλέον τους πιέζουν για να αποδεχτούν τις μαζικές απολύσεις, να βρεθούν στο δρόμο 400 εργαζόμενοι. Στο τρομοκρατικό κλίμα που επικρατεί, το δικό του βρώμικο ρόλο παίζει και το υπουργείο εργασίας, εκμεταλλευόμενο με τη σειρά του τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει οι εργαζόμενοι. Κουνάει, δήθεν, το δάχτυλο στην εταιρία Καρυπίδης ΑΒΕΕ και καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει οτι η εταιρία είναι απόλυτα προβατική, αφού ήδη οφείλει 30 εκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο πλήρης αποπροσανατολισμός. Δεν μας λέει όμως, με ποιανού την ανοχή έφτασε η εταιρία να χρωστάει σε ασφαλιστικά ταμεία, σε ιδιώτες, σε εργαζόμενους. Μήπως ξεχνάνε εκεί στο υπουργείο οτι κυβερνούν αυτή τη χώρα; Όφειλαν και οφείλουν να πάρουν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και όχι να διακηρύττουν την εναντίωση τους στον παραβατικό Καρυπίδη. Είναι υπεύθυνοι αυτοί και οι προκάτοχοί τους που με νόμους δικούς τους έχτισαν τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί.

Κυβέρνηση και εργοδοσία εμπαίζουν τους εργαζόμενους με υποσχέσεις και δήθεν πονόψυχες δηλώσεις, ενώ σε όλο αυτό το σκηνικό έχουν πολύτιμο σύμμαχο τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Τεράστια ευθύνη φέρει το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στην Κατερίνη και το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, αφού καλλιεργούν κλίμα συναίνεσης, υποταγής και διχασμού ανάμεσα στους εργαζόμενους. Καλούν τους εργαζόμενους να μη συσπειρωθούν με το Πανελλαδικό τους σωματείο και να κάνει ο καθένας οτι νομίζει σε σχέση με τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Δείχνουν ξεκάθαρα με ποιανού το μέρος είναι και τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν.

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες στα καταστήματα Καρυπίδης ΑΒΕΕ,

μην παραιτείστε από τα δικαιώματα σας. Μη μειώνετε άλλο τις απαιτήσεις σας. Η τακτική του ‘περίμενε να δούμε’, ‘να δώσουμε νέα ευκαιρία στον εργοδότη’, έφερε νέα δεινά. Προσπεράστε τη συμβιβασμένη διοίκηση του σωματείου και δημιουργήστε Επιτροπή Αγώνα διεκδικώντας, χωρίς συμβιβασμό, να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μη γίνει καμία απόλυση, να μην υπογράψει καμία εργαζόμενη, κανένας εργαζόμενος ατομική σύμβαση εργασίας με μειώσεις. Προσπεράστε τη λογική που σας κρατά διαιρεμένους, την οποία καλλιεργεί και η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου μαζί με το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, που όλα αυτά τα χρόνια κάνουν πλάτες στην εργοδοσία και, παλέψτε για όλα αυτά που μας στερούν.

Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ σας καλεί να παλέψουμε μαζί ενάντια στις πολιτικές που γεννάνε φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση και να φτιάξουμε ισχυρό μέτωπο ενάντια στους εκμεταλλευτές μας, που δεν είναι άλλοι από τον κάθε Καρυπίδη, Μαρινόπουλο, Σκλαβενίτη, κλπ. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στους υπηρέτες τους, τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την ΕΕ και τους λοιπούς θεσμούς, και στα παπαγαλάκια τους,



Είμαστε στο πλευρό σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !