6 Σεπτεμβρίου 2016

4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει» στον Όλυμπο

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Δίου Ολύμπου, η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών & ΟΜΚΕ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός
Μακεδονίας-Θράκης Εσαεί εν Ροή,ο Σύλλογος ΑμεΑ Χανίων, ο ΟΠΑΝΔΑ Δήμου Αθηναίων, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.


Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 11 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016, σε χώρους του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και το 4ο Πανελλήνιο Συμπόσιο του Φεστιβάλ με τίτλο: «Ο Ρόλος της Δια Βίου Μάθησης και της Διάδοσης της Νοηματικής Γλώσσας στην Ποιότητα Ζωής Κωφού και Βαρήκοου Πληθυσμού» που τελεί υπό την αιγίδα του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.



ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ 


Πιθανότατα στο άκουσμα αυτής της ονομασίας να γεννώνται ερωτηματικά κι απορίες στον οποιοδήποτε σχετικά με τον σκοπό, τον τρόπο διεξαγωγής, την ουσία της συγκεκριμένης διοργάνωσης. 

Όταν πριν από μερικούς μήνες συνομιλήσαμε με τους υπευθύνους του Πολιτιστικού Φορέα "ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ" για να αναλάβουμε τη συνδιοργάνωση, ομολογώ πως κι εγώ είχα ανάλογα ερωτηματικά. Διαπιστώνοντας όμως τον τρόπο που προσέγγιζαν το όλο θέμα κι ερευνώντας σχετικά με το ίδιο Φεστιβάλ, οδηγήθηκα στο συμπέρασμα ότι πραγματικά αυτή η κίνηση άξιζε υποστήριξης και από τον Δήμο μας. 

Φεστιβάλ " Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει" 2016: Μια διοργάνωση που και φέτος θα προωθήσει το μήνυμα της κοινωνικής συνεργείας, της άρσης των κοινωνικών αποκλεισμών, της συνύπαρξης, με εκδηλώσεις ψυχαγωγικές κι εκπαιδευτικές, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τοπικούς πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς κ.ά. θησαυρούς. Είναι λοιπόν μεγάλη μας τιμή και χαρά να σας προσκαλέσουμε φέτος τον Σεπτέμβριο στο Λιτόχωρο, την έδρα του Δήμου Δίου - Ολύμπου, για να βιώσουμε όλοι μαζί, κωφοί και ακούοντες, την εμπειρία ενός τόσο ξεχωριστού Φεστιβάλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !