29 Μαρτίου 2016

Η Λάρισα υποδέχθηκε λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας

Ευλαβικά έκλινε το γόνυ ο λαός της πόλεως των Λαρισαίων, μπροστά στο Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα ασκησάσης, η υποδοχή του οποίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2016 στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου.


Το Ιερό Λείψανο, τη αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, κόμισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ενώ σημειωτέον ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε φιλοξενηθεί στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ροδιάς Λαρίσης.

Εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχιλλίου εψάλει η σχετική δέηση και ακολούθως το Μέγα Απόδειπνο.

Εν συνεχεία το λατρευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε την τέλεση της βραδινής Ιεράς και κατανυκτικής Αγρυπνίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Στο κήρυγμά του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ.Σεραφείμ για την μεγάλη ευλογία που μας επεφύλαξε να έχουμε ανάμεσά μας το ιερό και χαριτόβρυτο χέρι της Οσίας Σοφίας, της θαυματουργού Ασκητρίας της Κλεισούρας».

Ακολούθως έκανε λόγο για το ύψος της Θεογνωσίας που έφτασε η ταπεινή αυτή ψυχή της Κλεισούρας, με την άδολη καρδία της, την ειλικρινή αγάπη της, την ηρωϊκή απλότητά της, την σιωπή της και την καρδιακή προσευχή της, με την οποία έφτανε και ακουμπούσε τον Ουρανό, ενώ ευχαρίστησε και όλους τους προσκυνητές, που αγρύπνησαν πλησίον του ιερού λειψάνου της και μετέλαβαν των αχράντων Μυστηρίων κατά την τέλεση της Προηγιασμένης θείας Λειτουργίας.

http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !