29 Μαρτίου 2016

Κανέλα: Το άριστο μπαχαρικό

Θεωρείται το πιο δημοφιλές μπαχαρικό αλλά από τα πιο αγαπητά. Η κανέλα δεν

ξεχωρίζει μόνο για το άρωμα της αλλά και για την υψηλή διατροφική της αξία.

Η διατροφική της ταυτότητα


Δίνει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση σε φαγητά και γλυκά. Εκτός από τα οργανοληπτικά

χαρακτηριστικά της κανέλας, ξεχωρίζει για τη διατροφική και θεραπευτική της αξία.

Αυτό οφείλεται κυρίως σε ορισμένα ιδιαίτερα συστατικά που βρίσκουμε στην

κανέλα με κυριότερο την κινναμαλδεύδη. Ακόμη η κανέλα είναι μια πολύ καλή πηγή

μαγγανίου, όπου το μαγγάνιο σχετίζεται με την παροχή ενέργειας και διάφορες

μεταβολικές διεργασίες στον οργανισμό μας.  2 κουταλάκια κανέλας μας

προσδίδουν το 38% του μαγγανίου, το 10% των φυτικών ινών, το 9,6% του σιδήρου

και το 6% του ασβεστίου που ο οργανισμός μας χρειάζεται κάθε μέρα.

Πως μας χρησιμεύει

1. Βοηθά στη πρόληψη του σχηματισμού θρόμβου

2. Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση

3. Συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου

4. Διεγείρει τον εγκέφαλο

Η κατανάλωση κανέλας πρέπει να αποφεύγεται από τις εγκύους γυναίκες

και ιδιαίτερα το αιθέριο έλαιο της κανέλας, το οποίο είναι διεγερτικό της

μήτρας. Προσεκτικοί θα πρέπει επίσης να είναι κ αυτοί που είναι αλλεργικοί,

ειδικά όταν το αιθέριο έλαιο της κανένας έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !